2013/03/05

ΕΝΙΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ..

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ(όμως τελείως άσχετα με αυτήν) ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΘΙΚΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ(λέω εγώ τώρα)!!!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ   
Δελτίο Τύπου

Σπάρτη, 5 Μαρτίου 2013

Δόθηκε λύση για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που χρήζουν οξυγονοθεραπείας και διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές

            Η Βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου είχε καταθέσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 ερώτηση στη Βουλή, στην οποία επανήλθε εκ νέου στις 15 Νοεμβρίου 2012, ζητώντας να επιλυθούν τα προβλήματα στη χορήγηση οξυγονοθεραπείας των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

            Συγκεκριμένα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ή και να ανανεώσουν την προμήθεια οξυγόνου ή την ενοικίαση συμπυκνωτή, οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ήταν υποχρεωμένοι να απευθύνονται αποκλειστικά σε πνευμονολόγο που έπρεπε είτε να είναι συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είτε να υπηρετεί σε σχηματισμούς του Ε.Σ.Υ. ή σε υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

            Στο Νομό Λακωνίας μόνο το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης διαθέτει πνευμονολογικό τμήμα, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι και οι οικείοι τους να αναγκάζονται...
να μεταβαίνουν σε αυτό και μάλιστα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα και από περιοχές απομακρυσμένες και με προβληματικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις σχετικές γνωματεύσεις για τη χορήγηση της οξυγονοθεραπείας αλλά και για την ανανέωσή της. Οι ασθενείς δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν ούτε από το Γ.Ν.-Κ.Υ. Μολάων ούτε από τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν στη Λακωνία, η Βουλευτής είχε ζητήσει να επιλυθεί πανελλαδικά το θέμα, προτείνοντας εναλλακτική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα χορηγείται η δυνατότητα και σε παθολόγους να συνταγογραφούν την οξυγονοθεραπεία, στις περιοχές εκείνες που τα περιφερειακά νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δεν είναι στελεχωμένα με πνευμονολόγους.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς απάντησε στη Βουλευτή ότι το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες που δημιουργήθηκαν κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν γιατροί ειδικότητας πνευμονολόγου, αποφάσισε ότι οι γνωματεύσεις για τη χορήγηση οξυγονοθεραπείας θα παρέχονται εναλλακτικά από γιατρό ειδικότητας παθολογίας των σχηματισμών του Ε.Σ.Υ.

Στις γνωματεύσεις αυτές θα γίνεται μνεία ότι στην περιοχή δεν υπάρχει πνευμονολόγος που είναι συμβεβλημένος με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή που υπηρετεί στις υγειονομικές δομές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή στους σχηματισμούς του Ε.Σ.Υ.

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής εκδόθηκε η με αριθμό 3003/18-1-2013 εγκύκλιος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού έχει ως εξής:

Απαντώντας στην με αρ. 4027/15-11-2012 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή κ. Φ. Πατριανάκου, με θέμα «Προβλήματα στην προμήθεια οξυγόνου ή ενοικίαση συμπυκνωτή για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Ν. Λακωνίας» και συμπληρωματικά σε όσα είχαν αναφερθεί στο με αρ. 90872/2012 έγγραφο μας που αφορούσε την αρ. 1669/2012 ερώτηση της εν λόγω Βουλευτού, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες που δημιουργήθηκαν κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν υπάρχουν ιατροί ειδικότητας Πνευμονολόγου, οι οποίοι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις είναι αρμόδιοι για την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων για χορήγηση οξυγονοθεραπείας, αποφάσισε ότι οι εν λόγω γνωματεύσεις, για χορήγηση οξυγονοθεραπείας, να χορηγούνται εναλλακτικά από ιατρό ειδικότητας Παθολογίας των σχηματισμών του ΕΣΥ.

Στη γνωμάτευση θα γίνεται μνεία ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ιατρός Πνευμονολόγος, συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ή στις υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ ή στους σχηματισμούς του ΕΣΥ και θα συμπληρώνεται σε όλα τα πεδία και θα φέρει τις μετρήσεις αερίων αίματος.

Σε υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης εκδόθηκε η αρ. 3003/18-1-2013 εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ.


Εκ του Γραφείου
vouli
Φεβρωνία Πατριανάκου
Βουλευτής Λακωνίας
 
ΑΘΗΝΑ  : Ακαδημίας 41, Τ.Κ. 106 72
                  210 3641295 & 98  FAX: 210 3645836
ΣΠΑΡΤΗ: Κων/νου Παλαιολόγου 83,  Τ.Κ. 231 00
                  27310 82040 & 58  FAX: 27310 82920
e-mail    : info@patrianakou.gr
                  www.patrianakou.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....