Το ερώτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι αν όντως το πτώμα βρισκόταν στο πυργόσπιτο για αρκετούς μήνες ή κάποιοι το μετέφεραν εκεί στήνοντας το σκηνικό του τουρίστα ή περιπατητή, για να θολώσουν τα νερά των ερευνών…
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σκελετός βρέθηκε σχεδόν ανέπαφος πάνω σε ανοικτό sleeping bag ενός...
ερειπωμένου και χωρίς πόρτες οικήματος, κάτι που θεωρείται από την τοπική κοινωνία αδύνατον να συμβεί, αφού τα αγρίμια θα είχαν σκορπίσει τα οστά.
Ο ιατροδικαστής Ναυπλίου αδυνατεί να προσδιορίσει την ηλικία και το ύψος του πτώματος ενώ εκτιμά ότι ο θάνατος επήλθε πριν από ένα χρόνο περίπου. Για το λόγο αυτό, η σωρός μεταφέρθηκε στο Εργαστήρι Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου θα εξεταστεί από ειδικό ανθρωπολόγο. Το πόρισμα αναμένεται σε ένα μήνα.
Δίπλα του υπήρχαν άρβυλα ορειβάτη, σακίδιο ώμου και ρούχα αλλοιωμένα από την πολυκαιρία. Οι τοπικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει σε λαθρομετανάστη καθώς είναι γνωστό ότι στην ευρύτερη περιοχή δρουν σχετικά κυκλώματα.
Το σφράγισμα στα δόντια ανοίγει νέο δρόμο ερευνών…
Ένα σφράγισμα που εντοπίζεται στην αριστερή κάτω γνάθο του κρανίου κάνει τις Αρχές να ερευνήσουν το ενδεχόμενο το πτώμα να ανήκει στον 26χρονο Μάριο Παπαγεωργίου που είχε ανάλογο σφράγισμα και αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο όταν έπεσε θύμα απαγωγής. Γι’ αυτό το λόγο, το δείγμα DNA που ελήφθη από τα οστά έχει μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και θα συγκριθεί με το DNA της μητέρας του νεαρού ώστε να δοθεί η απάντηση στο ερώτημα που καίει…