2013/03/28

AΝΟΙΧΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σήμερα Πέμπτη ανοίγουν οριστικά οι κυπριακές τράπεζες, δίνοντας «τέλος» στην πολυήμερη αγωνία. Την απόφαση αυτή έλαβαν χθες βράδυ ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, και ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής. Ωστόσο, μπορεί τα τραπεζικά καταστήματα να ανοίγουν, εντούτοις θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στις συναλλαγές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας , Αλίκη Στυλιανού, οι τράπεζες στην Κύπρο θα ανοίξουν για το κοινό στις 12 το μεσημέρι και θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 18.00. Οι υπάλληλοι των τραπεζών θα βρίσκονται από το πρωί στις εργασίες τους, αλλά οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις έως 300 ευρώ.

Το Διάταγμα, που εκδόθηκε, έχει και διάταξη επαναπατρισμού, σύμφωνα με την οποία κάθε πρόσωπο (φυσικό και νομικό), που κατοικεί στη Δημοκρατία υποχρεούται να μεταφέρει στη χώρα, εντός δύο εβδομάδων από την απόκτησή τους, όλα τα χρήματα που αποκτά (μετά την έναρξη ισχύος του Διατάγματος) από εξαγωγές ή και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....