2013/03/31

ΦΟΒΑΣΤΕ?? ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΟΥΛΑ?? ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΙΤΑΡEI Ο ΦΟΒΟΣ ΜΙΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΘΡΙΛΕΡ,ΑΠΟΨΕ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΡΙΛΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ(ΜΕΤΑ ΤΟ PSYCHO) ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ - Η ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟ... ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ... ;)
Η Λάμψη (The Shining, 1980)
 είναι μια ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ. Πρωταγωνιστούν ο Τζακ Νίκολσον ως ο επιστάτης Τζακ Τόρανς και η Σέλεϊ Ντιβάλ ως η γυναίκα του, Γουέντυ Τόρανς.

Πλοκή ταινίας

Ο Τζον "Τζακ" Τόρανς (Τζακ Νίκολσον), ένας συγγραφέας τρόμου, χρειάζεται έμπνευση για το νέο του βιβλίο και ελπίζει πως με το να γίνει, ο νέος επιτηρητής ενός παλιού ξενοδοχείου στο Κολοράντο  θα του δώσει αρκετή έμπνευση για τη συγγραφή ενός καλού μυθιστορήματος τρόμου. Ο Τζακ Τόρανς υπήρξε καθηγητής φιλολογίας σε ένα προκατασκευασμένο σχολείο. Μαζί του έρχονται η σύζυγός του Γουέντι (Σέλεϊ Ντιβάλ) και ο γιος του, Ντάνυ (Ντάνυ Λόυντ), οι οποίοι γνωρίζονται με τον σεφ του ξενοδοχείου, Ντικ Χάλοραν (Σκάτμαν Κρόθερς), πριν εκείνος αναχωρίσει. Ο Ντικ αντιλαμβάνεται τις τηλεπαθητικές ικανότητες του Ντάνι (η λεγόμενη "Λάμψη") και, έχοντας κι εκείνος τις ίδιες δυνάμεις, τον καθυζυχάζει πως αν κάτι συμβεί, να τον ειδοποιήσει τηλεπαθητικά. Ωστόσο, το ξενοδοχείο φαίνεται πως είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των προηγούμενων επιτηριτών και τρομακτικές εικόνες παραβιάζουν το μυαλό του Ντάνι. Εν τω μεταξύ, ο Τζακ βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας πριν τον καταλάβουν τα διαβολικά πνεύματα του ξενοδοχείου και προσπαθήσει να δολοφονήσει την οικογένειά του. Η ταίνια είναι η 2 καλύτερη ταινία τρόμου μετα την Psycho, του Άλφρεντ Χίτσοκ, και έδωσε στο Κίουμπρικ όσκαρ καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....