2013/03/30

Μπάσταρδοι δηλητηρίασαν θηλυκή αρκούδα και το μικρό της(στα γρεβενά)

Μία θηλυκή αρκούδα και το μικρό της δηλητηρίασαν άγνωστοι με δολώματα, σε μικρή απόσταση από την πόλη των Γρεβενών, στο δρόμο προς τον οικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Κυρά Καλής.
Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" έσπευσαν στο σημείο και ειδοποίησαν το Δασαρχείο Γρεβενών, το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών για την διενέργεια νεκροψίας. Οπως προέκυψε, τα δύο ζώα κατανάλωσαν κάποιο δηλητηριασμένο δόλωμα (φόλα) που πρέπει να έδρασε σχετικά γρήγορα αφού βρέθηκαν σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.

Παράλληλα, κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκαν, υπάρχουν οικόσιτα ζώα, μικροκαλλιέργειες και μελίσσια και στο παρελθόν έχουν γίνει ζημιές από αρκούδες, ενώ από το 2008 μέχρι και σήμερα, καταγράφηκαν 10 περιστατικά νεκρών αρκούδων.

Σημειώνεται ότι η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαγορεύεται, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, από το 1993 και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με την "Καλλιστώ", λύση στο πρόβλημα των ζημιών που εποχικά προκαλούν τα άγρια ζώα στην παραγωγή.

Παρόλα αυτά, συνεχίζεται με μεγάλη ένταση σε πολλές περιοχές, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τα σκυλιά φύλαξης, τα κυνηγετικά σκυλιά και τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....