2013/03/13

Ρεκόρ πόντων ο Κώστας Κουφός τα σπάει στο NBA

Τους περισσότερους πόντους (22) της καριέρας του, σε αγώνα του ΝΒΑ, πέτυχε τα ξημερώματα ο Κώστας Κουφός, στην Αριζόνα (108-93 νίκησαν οι Νάγκετς). «Κάνει πολλές μικρές αλλά σημαντικές δουλειές για τον Ντένβερ, είναι καλύτερος απ' όσο τον εμφανίζουν τα βίντεο», του βγάζει το καπέλο ο προπονητής του, Τζορτζ Καρλ.

Απόντος του Πολωνού σέντερ των Σανς, Μάρτσιν Γκόρτατ, ο Κώστας Κουφός βρήκε την ευκαιρία, τα ξημερώματα, να βελτιώσει κατά ένα πόντο το ρεκόρ της καριέρας του στο ΝΒΑ. Είχε βάλει 21 πόντους στο Κλίβελαντ, τον Ιανουάριο, και τώρα φόρτωσε με 22 πόντους το καλάθι του Φίνιξ, βοηθώντας το Ντένβερ να κάνει 9 τις συνεχόμενες νίκες του (τελικό σκορ 93-108), και συνολικό ρεκόρ 43-22 νίκες, που το διατηρεί στην 5η θέση της Δυτικής περιφέρειας, σε μικρή απόσταση από το Μέμφις.
Ο 24χρονος διεθνής είχε 10/11 δίποντα και 2/3 βολές, συν 10 ριμπάουντ, στα 26' που αγωνίστηκε, και ο Τζορτζ Καρλ τον επαίνεσε, λέγοντας: "Αυτά τα τέσσερα φόλοου που έκανε απόψε φανερώνουν την ικανότητά του να τιμωρεί τα λάθη των αντιπάλων του. Μας βοηθάει πολύ, με τις πολλές μικρές αλλά σημαντικές δουλειές που προσθέτει στο παιχνίδι μας".
Μέχρι στιγμής, ο Κουφός είναι πρώτος ριμπάουντερ (6.6) και πιο εύστοχος παίκτης (60%) του Ντένβερ, ο δε προπονητής του είπε στον Δημήτρη Παπανικολάου, που βρέθηκε στις ΗΠΑ για να συζητήσει με τον Ελληνα σέντερ τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....