2013/03/28

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΗΣΙ

Το μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, το Αμπέργκρις Κέι, ένας
δημοφιλής προορισμός για τους αυτοδύτες, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 10 καλύτερων νησιών του κόσμου σε μια έρευνα για ταξιδιώτες που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Η δυτική χώρα της Καραϊβικής, η οποία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο μετά το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ της Αυστραλίας, "νίκησε" έναν άλλο προορισμό της Καραϊβικής, το Σεν Τζον στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, και βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου που καταρτίζει ο όμιλος TripAdvisor.

Την τρίτη θέση εξασφάλισε το νησί Μπόρα-Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό που περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και έναν ύφαλο και είναι δημοφιλές για τα ξενοδοχεία του με τα μπανγκαλόου που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από τη θάλασσα.

"Το Αμπέργκρις Κέι διαθέτει εκατοντάδες εντυπωσιακά σπήλαια από ασβεστόλιθο, ελισσόμενους καταρράκτες, και τροπικά δάση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της TripAdvisor Έμμα Σο.

Η λίστα του TripAdvisor για τα καλύτερα νησιά του κόσμου βασίστηκε σε εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από διεθνείς τουρίστες στην ιστοσελίδα του για τα ταξίδια το περασμένο έτος.

Το ευρωπαϊκό νησί με την υψηλότερη βαθμολογία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο είναι η Σαντορίνη, με τις παραλίες της με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, τα βαμμένα με... λευκό ασβεστόχρωμα σπίτια της και την εκπληκτική της θέα στην θάλασσα και το ηφαίστειο.

Η Σαντορίνη είναι επίσης πρώτη σε μια ξεχωριστή λίστα με τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά όπου και άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Νάξος, και η Ζάκυνθος, κατέλαβαν σημαντικές θέσεις.


Ακολουθούν οι κατάλογοι του TripAdvisor με τα κορυφαία νησιά:
Στον κόσμο
1. Αμπεργκρις Κέι-Μπελίζ
2. Σεντ Τζον-Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι-Καραϊβική
3. Μπόρα Μπόρα-Γαλλική Πολυνησία
4. Νησί Σαν Χουάν-Ηνωμένες Πολιτείες
5. Σαντορίνη-Ελλάδα
6. Ίλα Μουχέρες-Μεξικό
7. Μοορέα-Γαλλική Πολυνησία
8. Κο Τάο-Ταϊλάνδη
9. Νήσος του Πάσχα-Χιλή
10. Nόζι Μπε-Μαδαγασκάρη

Στην Ευρώπη
1. Σαντορίνη-Ελλάδα
2. Κεφαλονιά-Ελλάδα
3. Νήσος Κάπρι-Ιταλία
4. Νάξος-Ελλάδα
5 Μεϊνλαντ, Νησιά Όρκνεϊ-Σκωτία
6. Νήσος Γκόζο-Μάλτα
7. Ζάκυνθος-Ελλάδα
8. Τζέρσεϊ, Τσάνελ Αιλαντς-Βρετανία
9. Άιλ οφ Σκάι-Σκωτία
10. Φουερτεβεντούρα-Κανάρια Νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....