2013/03/15

Εχεις ανασφάλιστο όχημα?? Σε λίγες μέρες θα σε τσακώσουν,τρέξεεεε

Διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών θα πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) δύο φορές το χρόνο προκειμένου να εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που θα ψηφισθεί στη Βουλή κάθε αυτοκίνητο που έχει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας πρέπει να είναι ασφαλισμένο ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείται ή παραμένει εν τοις πράγμασι ακίνητο.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα εντοπισθούν από την διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο από την ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται εντός 8 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλισή του καταβάλλοντας και παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Εφ όσον εντοπισθούν από έλεγχο των αστυνομικών αρχών να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δέκα ημέρες και θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ εφ όσον το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ και πρόστιμο 250 ευρώ εάν αφορά δίκυκλα.

Εάν τα ανασφάλιστα οχήματα εμπλακούν σε ατύχημα θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη.

Το νομοσχέδιο δίδει διορία σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα να αποφύγουν τις νέες αυστηρότερες κυρώσεις εφόσον ασφαλισθούν έως τις 15 Απριλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....