2013/03/17

Βρέθηκε το βιολί του μαέστρου του Τιτανικού

Ξαναβρέθηκε το βιολί του μαέστρου της ορχήστρας του Τιτανικού, που βυθίστηκε πριν 101 χρόνια.

Κανένα από τα οκτώ μέλη της ορχήστρας δεν επέζησε από το ναυάγιο, όμως το βιολί του 34χρονου μαέστρου της Γουάλας Χάρτλεϊ ανασύρθηκε και παραδόθηκε στην σύντροφό του Μαρία Ρόμπινσον. Το μουσικό όργανο βρισκόταν μέσα σε μία δερμάτινη θήκη και ήταν σχεδόν άθικτο, ενώ μετά τον θάνατο της Ρόμπινσον το 1939 δωρήθηκε στον Στρατό Σωτηρίας και ακολούθως κατέληξε στα χέρια μίας οικογένειας από την Αγγλία.

Επί δεκαετίες βρισκόταν το βιολί σε μία σοφίτα κάτω από την σκεπή του σπιτιού, που κατοικούσε η οικογένεια, μέχρι που απευθύνθηκαν τα μέλη της πριν επτά χρόνια σε οίκο δημοπρασιών, για να εξετάσει την αυθεντικότητα της προέλευσής του. Αυτή επιβεβαιώθηκε από μία ασημένια πλακέτα με χαραγμένη την αφιέρωση «Για τον Γουάλας, με αφορμή τον αρραβώνα μας, Μαρία».

Από το Πάσχα των καθολικών θα εκτίθεται το βιολί στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου είχε ναυπηγηθεί και ο Τιτανικός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δεν προβλέπεται προς το παρόν η πώλησή του, αν και η αξία του εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....