2013/03/22

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 73-74

 ΜΠΑΣΚΕΤ 21-3-2013
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ
Η Ρεάλ ήταν, θεωρητικά, το φαβορί. Είχε μαζί της και τους διαιτητές με τον Λαμόνικα να σφυρίζει κάθε επαφή αλλά και να ανακαλύπτει μερικές...
Η φανέλα του Παναθηναϊκού όμως και η ποιότητα κάποιων παικτών του, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να νικηθούν εύκολα. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 74-73 μέσα στη Μαδρίτη τη «βασίλισσα», ουσιαστικά ξεμπέρδεψαν με την πρόκριση και πλέον μπορούν να κοιτούν πολύ ψηλά σε ό,τι αφορά το πλασάρισμά τους.

Εξαιρετική αντίδραση των...

παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη στο τέταρτο δεκάλεπτο καθώς όχι μόνο επέστρεψαν στο ματς από το -7, αλλά πήραν και ένα προβάδισμα που... κάλυψε την αστοχία τους στις βολές στο φινάλε.
Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Τσαρτσαρής με 16 πόντους, 14 έβαλε ο άστοχος στις τελευταίες βολές Διαμαντίδης που μαζί με τον Ούκιτς (12π) όμως είχαν πετύχει πολύ κρίσιμα καλάθια στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα.

Μπάμπεργκ εντός και ΤΣΣΚΑ εκτός έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός που πλέον «κυνηγάει» το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εν όψει «8άδας».


Το ματς:



Όπως το ήθελε…
Με τον Γάιο Σκορδίλη στην πεντάδα για να αναλάβει τα πρώτα μαρκαρίσματα των ψηλών της Ρεάλ, παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Πεδουλάκης. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ άσχημα επιθετικά, με τον Ρούντι να κάνει δύο σερί κλεψίματα και να βγάζει δύο εύστοχους αιφνιδιασμούς, δείγμα της έλλειψης συγκέντρωσης της ελληνικής ομάδας. Η είσοδος του Λάσμε στο παρκέ, έδωσε ένα «πάτημα» στην ομάδα του Πεδουλάκη η οποία όμως είχε καταφέρει να προκαλέσει φθορά…

Ο Ματσιούλις με δύο γρήγορα φάουλ έφυγε για τον πάγκο ενώ ο Μπέγκιτς ψηλά εκμεταλλευόταν το πλεονέκτημά του. Κάπως έτσι έγινε η ισπανική ομάδα βρισκόταν μπροστά 10-6 στα μισά της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός όμως, παρά τις πολλές και συνεχόμενες βολές της Ρεάλ κατάφερε να βρει πόντους, να φτάσει στο 12-12 και να προσπεράσει 14-12 με καλάθι του Διαμαντίδη για πρώτη φορά στο ματς. Το τρίποντο του Ούκιτς έκανε το 17-12 και τελικά η πρώτη περίοδος έκλεισε με το σκορ 17-14 υπέρ των «πράσινων» που είχαν πάει τον ρυθμό του αγώνα, εκεί ακριβώς που ήθελαν.

Διατήρησε τον έλεγχο…
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ με τον Σχορτσανίτη στο «5» να αποτελεί, όπως πάντα όταν παίζει, σημείο αναφοράς για την ομάδα του και να προκαλεί φθορά στον Μπέγκιτς που τον μάρκαρε και έφθασε τα τρία φάουλ πολύ γρήγορα. Για πρώτη φορά μπήκε και ο Μπανκς για να δώσει ενέργεια στην περιφέρεια αλλά και κάποιους πόντους, όπως το τρίποντο που έφερε την ομάδα του στο 21-17.

Για την Ρεάλ, την οργάνωση είχε αναλάβει ο Ροντρίγκεθ, τις επιθέσεις έπαιρνε πλέον ο Κάρολ που σούταρε από μακρινή και μέση απόσταση ενώ ένας… σταθερός τρόπος για να πάρει σκορ, ήταν οι βολές. Ο Μίροτιτς είχε επιστρέψει στο ματς και έκανε ζημιά κοντά στο καλάθι και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι προσπέρασαν 26-25, 3.30΄πριν το ημίχρονο. Δεν είχε όμως διάρκεια… Ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης με εύστοχα σουτ τριών πόντων και όχι μόνο, πήγαν την διαφορά μέσα σε ένα λεπτό στους 7, 36-29. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 38-33 για τον Παναθηναϊκό με εντυπωσιακή προσπάθεια του Ούκιτς στην εκπνοή.

Άλλαξαν οι ισορροπίες…
Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στην τρίτη περίοδο. Με τρίποντο του Γιουλ και καλάθι του Σουάρεθ, ισοφάρισε γρήγορα στο 38-38 και ο Πεδουλάκης επανέφερε το σχήμα με Τσαρτσαρή-Σχορτσανίτη στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε «μπλοκάρει» και αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην… πτώση της απόδοσης του Διαμαντίδη, σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Το θετικό για την ελληνική ομάδα ωστόσο, ήταν ότι οι Ισπανοί είχαν πολύ άσχημα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (2/12), που είχαν «εγκλωβίσει» το παιχνίδι τους.

Κάπως έτσι το ματς πήγαινε πόντο-πόντο και το προβάδισμα άλλαζε συχνά χέρια. Η είσοδος των Κάρολ και Ροντρίγκεθ στο τελευταίο δίλεπτο, άλλαξε τις ισορροπίες όμως. Η Ρεάλ έτρεξε, πήρε τα ριμπάουντ και πήγε την διαφορά στους πέντε, 51-46 σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Τελικά έκλεισε την περίοδο μπροστά, 53-49 χάρη σε τρίποντο του Ούκιτς, στην εκπνοή που μείωσε την διαφορά για τον Παναθηναϊκό.

Θρίλερ αλλά στο τέλος… πράσινο
Με τρίποντο ψυχολογίας του Μπράμος, μπήκε στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός που κατάφερε να μειώσει πολύ γρήγορα στον πόντο (53-52) και να κόψει τον ρυθμό της Ρεάλ. Το άσχημο όμως ήρθε από τον τραυματισμό του Τσαρτσαρή, που γύρισε το πόδι του και βγήκε εκτός αγώνα, σε μία μέρα που είχε πολύ καλή απόδοση, μάλιστα. Ο Σχορτσανίτης επέστρεψε στο «5» και ο Γκιστ στο «4» αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά… Οι Ισπανοί πήγαν ξανά στο +5 (63-58) στα μισά της περιόδου.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν καλή για μία ακόμα φορά. Μάζεψε πολύ γρήγορα την διαφορά και με μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη, 2.45΄πριν το τέλος, προσπέρασε στο 64-63! Το καλάθι του Ούκιτς έκανε το 66-63 και οι «πράσινοι» ξαφνικά έγιναν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Τα δύο λάθη στην σειρά, ένα του Ρούντι και ένα του Μπέγκιτς, έστειλαν το ματς στις βολές… Εκεί ο Διαμαντίδης αστόχησε σε δύο σετ αλλά ο Ρονρτίγκεθ αστόχησε στο τελευταίο σουτ και έτσι ήρθε το τελικό 74-73 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-38, 53-49, 73-74

Ρεάλ (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι 17, Σουάρεθ 3, Ρέγιες 6, Μίροτιτς 17, Ροντρίγκεθ 10, Χετσχέιμερ, Μπέγκιτς 9, Κάρολ 4, Γιουλ 7, Σλότερ

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 4, Ούκιτς 12, Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 16, Διαμαντίδης 14, Γκιστ 4, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 6 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....