2013/03/01

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΜΕΣΩ iPhone ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΡΩΝ ΓΙΑ 25 ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Νέα εφαρμογή στα iPhone: Εξέταση ούρων για 25 ασθένειες!

Μια νέα εφαρμογή που πρόκειται να κυκλοφορήσει μόνο για κινητά iPhone θα κάνει, σύμφωνα με τους ινδούς κατασκευαστές της, εξέταση ούρων μέσω κάμερας και θα μπορεί να εντοπίζει 25 ασθένειες πριν αυτές εξελιχθούν. Η διάγνωση θα γίνεται με ταινία εξέτασης ούρων, ένα ειδικό, μικρό χρωματιστό χαρτάκι το οποίο είναι το βασικό διαγνωστικό εργαλείο για τη γενική ανάλυση ούρων. Η ταινία διαθέτει στην επιφάνειά της κατάλληλα αντιδραστήρια που χρωματίζονται όταν υπάρχουν ανιχνεύσιμες αλλαγές της σύστασης στα βιολογικά υγρά.
Η εφαρμογή θα κοστίζει περίπου...
20 ευρώ και τις δοκιμές για την ακρίβεια της μεθόδου κάνει το King Edward Memorial Hospital στη Βομβάη της Ινδίας. «Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε κινητές μονάδες υγείας, οι οποίες δεν θα χρειάζεται να δαπανούν 10.000 ευρώ για μηχανήματα ανάλυσης ούρων αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιούν απλώς το iPhone τους» τόνισε ο Μούσκιν Ινγκαουάλε, εμπνευστής και δημιουργός της εφαρμογής, η οποία παρουσιάστηκε χθες στο Συνέδριο Τεχνολογίας, Εκπαίδευσης και Σχεδιασμού που γίνεται στο Λος Αντζελες.
Οι ασθένειες που θα μπορεί να διαγνώσει η εφαρμογή είναι νόσοι που προσβάλλουν τους νεφρούς και το ουροποιητικό (π.χ. νεφρική ανεπάρκεια, ουρολοιμώξεις), διαταραχές του μεταβολισμού (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης), ασθένειες του ήπατος και αιμολυτικές διαταραχές (π.χ. αμολυτικός, αποφρακτικός ίκτερος).
Πάντως, το προϊόν δεν θεωρείται έγκυρο εάν δεν πάρει την έγκριση από κάποιον οργανισμό (Ευρωπαϊκό ή Αμερικανικό ΕΟΦ) για τη συγκεκριμένη λειτουργία και η χρήση του είναι σε αυτό το σημείο ένα απλό παιχνίδι.
Την ίδια ώρα στο συνέδριο ανακοινώθηκε ότι σε έναν μήνα αρχίζει στις ΗΠΑ η διάθεση του φορτιστή PowerTrekk ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Λιμπερασιόν», αντί για ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιεί ούρα. Η τιμή του υπολογίζεται στα 200 ευρώ. Ο φορτιστής είναι εξοπλισμένος με ένα φυσίγγιο υδρογόνου, το οποίο με τη χημική αντίδραση που κάνει με τα ούρα ή ακόμη και με το νερό απελευθερώνει ενέργεια η οποία φορτίζει το τηλέφωνο ή ο φορητός υπολογιστής μέσω θύρας USB.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....