2009/06/23

Windows 7 Το νέο λειτουργικό της microsoft

Τα windows 7 τα έχουμε και εμείς εγκατεστημένα εδώ και αρκετό καιρό και κάνουμε τις δικές μας δόκιμες, πριν λίγες μέρες αναβαθμίσαμε με την τελευταία έκδοση που δόθηκε όπως επίσης και με την ελληνική γλώσσα ..

Είναι σίγουρα εντυπωσιακά τα νέα χαρακτηριστικά, πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερα από τα vista τα οποία ήταν μια αποτυχία..

Τα windows 7 είναι μπορώ να πω ποιο ελαφρύ λειτουργικό ακόμη και από τα xp..

Μπορείτε όσοι θέλετε να κατεβάσετε την έκδοση που διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα και δοκιμές, η τελική έκδοση θα διατεθεί στο εμπόριο 22 Οκτωβρίου 2009..

Μπορείτε τώρα και εσείς να κατεβάσετε και να δοκιμάσετε την RC (Release Candidate) έκδοση των Windows 7.

Τα Windows 7 είναι η τελευταία έκδοση του διάσημου και ευρέως διαδεδομένου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Θεωρείται διάδοχος των Windows Vista, που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2007.

Τα Vista συνοδεύτηκαν από σωρεία τεχνικών προβλημάτων, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να εκδίδει νέες ενημερώσεις του συστήματος ήδη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο Service Pack για το λειτουργικό.

Η εταιρεία διαθέτει πλέον την «Release Candidate» έκδοση των Windows 7, που είναι πολύ κοντά στην τελική έκδοση του λειτουργικού. Οι χρήστες μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν από την ιστοσελίδα της Microsoft, ώστε να δουν οι ίδιοι μερικές από τις αλλαγές που ενσωματώνει το νέο σύστημα.

Πολλαπλή αφή

Τα Windows 7 είναι διαφορετικά σε αρκετούς τομείς σε σχέση με τους προκατόχους τους. Έχουν πολλές νέες λειτουργίες, με τη δυνατότητα πολλαπλής αφής να θεωρείται από τις σημαντικότερες.

Η πολλαπλή αφή σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα μπορεί να ερμηνεύσει περισσότερες από μία επαφές πάνω σε μια επιφάνεια ή οθόνη ελέγχου, διαφορετικής έντασης και διάρκειας. Ωστόσο, οι μόνες εφαρμογές που προς το παρόν υποστηρίζουν αυτή την εφαρμογή είναι ο Internet Explorer και το Microsoft Viewer, ενώ είναι πολύ λίγα τα laptops που προς το παρόν διαθέτουν οθόνες Multi Touch.

Νέα Γραμμή Εργασίας

Η Γραμμή Εργασίαςμ που έχει μείνει ίδια στο λειτουργικό από τα Windows 95, συνδυάστηκε με την γραμμή γρήγορης εκκίνησης, δημιουργώντας τη Super Bar. Η νέα αυτή εφαρμογή εμφανίζει μόνο εικόνες για τα προγράμματα που τρέχουν ήδη στον υπολογιστή αλλά και αυτά που ενδεχομένως θα χρειαστεί ο χρήστης. Περνώντας το mouse πάνω από τα εικονίδια εμφανίζονται μικρογραφίες των διαφορετικών προγραμμάτων.

Τα εικονίδια τακτοποιούνται ώστε να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του χρήστη, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να χρησιμοποιεί την παλιά γραμμή εργασίας.

Διαχείριση επιφάνειας εργασίας

Η αλλαγή στο μέγεθος των παραθύρων είναι ευκολότερη, ο χρήστης σέρνει απλά το παράθυρο στην άκρη της οθόνης και αυτόματα καταλαμβάνει τη μισή ή ολόκληρη την οθόνη. Το κούνημα ενός παράθυρου ελαχιστοποιεί όλα τα υπόλοιπα, ενώ φέρνοντας το ποντίκι στη δεξιά άκρη της οθόνης και κάνοντας κλικ, ελαχιστοποιεί όλα τα παράθυρα.

Αναζήτηση

Η λειτουργία Live Search έχει ενισχυθεί και αυτή. Η αναζήτηση αρχείων ή φακέλων στον υπολογιστή παράγει αποτελέσματα με σαφή κατηγοριοποίηση τους ανάλογα τη θέση τους στον σκληρό δίσκο.

Εικονική λειτουργία XP

Στην περίπτωση που κάποια εφαρμογή δεν είναι συμβατή με τα Windows 7, το νέο λειτουργικό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να λειτουργήσει τον υπολογιστή σε εικονικό περιβάλλον XP.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ένα νέο παράθυρο με την επιφάνεια εργασίας των XP, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρέξουν προγράμματα. Ωστόσο, δεν υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία όλες οι κάρτες γραφικών.

Προστασία δεδομένων

Η εφαρμογή Bitlocker δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κρυπτογραφήσουν τον σκληρό δίσκο και τις φορητές συσκευές αποθήκευσης, ώστε τα δεδομένα να είναι προσβάσιμα μόνο με κωδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....