2009/06/20

Ιός υψηλού κινδύνου διακινείται μέσω e-mail

Eurobank Έχει παρατηρηθεί τελευταία προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων πρόσβασης σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails). Τα μηνύματα αυτά καλούν τον χρήστη να επιλέξει έναν σύνδεσμο (link) μέσω του οποίου, είτε να επιβεβαιώσει κινήσεις της κάρτας του, είτε να ενημερωθεί για ενέργειες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Μην επιλέξετε αυτόν τον σύνδεσμο! Επιλέγοντας τον σύνδεσμο κακόβουλο λογισμικό εγκαθίσταται αυτόματα στον υπολογιστή του χρήστη, το οποίο έχει τη δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης στοιχείων που αυτός καταχωρεί. Προς το παρόν, ο συγκεκριμένος ιός δεν ανιχνεύεται από όλα τα προγράμματα ανίχνευσης ιών (antivirus).

Εάν έχετε γίνει αποδέκτης τέτοιου ηλεκτρονικού μηνύματος διαγράψτε το αμέσως από τον υπολογιστή σας. Επίσης, εάν υποπτευθείτε πως αποτελέσατε στόχο τέτοιου είδους εξαπάτησης, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 801-111-1144 ή στο 210-9555000 εάν καλείτε από κινητό όλο το 24ωρο.

Είσοδος στο e-Banking μέσω εικονικού πληκτρολογίου Με σκοπό να προστατέψουμε τους πελάτες μας, οι οποίοι ενδεχομένως έχουν πέσει θύματα τέτοιου είδους εξαπάτησης, υποχρεώνουμε για ένα διάστημα τους χρήστες της υπηρεσίας e-Banking να καταχωρούν τον κωδικό εισόδου τους (password) μέσω εικονικού πληκτρολογίου.

Παραδείγματα πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....