2009/06/19

Το Σάββατο, 20 Ιουνίου τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως

mousio_akropolis-1Τα επίσημα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 20 Ιουνίου στις οκτώ το βράδυ, με τους χαιρετισμούς των επισήμων, Προέδρων κρατών και πρωθυπουργών από όλον τον κόσμο παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι συντελεστές του μεγάλου έργου, το Υπουργείο Πολιτισμού, το προσωπικό του Μουσείου και εθελοντές είναι πανέτοιμοι για τα επίσημα εγκαίνια που αναμένεται να ετνυπωσιάσουν και που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ και την ΕRTonline σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Εντυπωσιακά εγκαίνια – υψηλοί προσκεκλημένοι

Στις 20 Ιουνίου, κατά την τελετή των εγκαινίων, επιφυλάσσονται και δύο ασυνήθιστες -από ό,τι λένε οι πληροφορίες- μουσειακές εκπλήξεις, που θα λάβουν χώρα παρουσία των τουλάχιστον 300 επίσημων προσκεκλημένων. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, οι πρωθυπουργοί της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι, καθηγητές Πανεπιστημίων απ όλον τον κόσμο, αντιπροσωπείες ξένων μουσείων.

Από νωρίς το απόγευμα, όλα γύρω από το επιβλητικό κτίσμα του νέου μουσείου της Ακροπόλεως -στην ιστορική περιοχή του Μακρυγιάννη- θα σηματοδοτούν την τετραήμερη εορτή, στο πέρας της οποίας θα παραδοθεί στους πολίτες.

Αίσθηση προκαλεί ο μεγάλος αριθμός κρατήσεων που έχουν γίνει μέσω του συστήματος e-ticketing ο οποίος σχεδόν ξεπερνούν ήδη τις 9.000 εισιτήρια.

Στην προβολή των εγκαινίων του Μουσείου συμπεριλαμβάνεται και το εορταστικό ντύσιμο της πόλης, αφού έχουν ήδη «ντυθεί» πολλά λεωφορεία του, τρόλεϊ, συρμοί του ΜΕΤΡΟ, με παραστάσεις από τη ζωφόρο του Παρθενώνος.

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί διαφημιστικά πανό σε κεντρικές λεωφόρους της πρωτεύουσας, καθώς και καλαίσθητες αφίσες με παραστάσεις από εκθέματα του Μουσείου στις στάσεις λεωφορείων κ.λπ..

Οπτικοακουστικό θέαμα

Ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα περιμένει τους επισκέπτες του νέου μουσείου της Ακροπόλεως κατά το τετραήμερο των εγκαινίων, καθώς κάθε βράδυ μέσω βίντεο προβάλλονται στους τοίχους των κοντινών κτιρίων εικόνες εκθεμάτων που με την βοήθεια της τεχνολογίας "ζωντανεύουν". Το θέαμα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών και περαστικών, κατά την πρώτη ημέρα των εγκαινίων, θα προβάλλεται κάθε βράδυ και τις επόμενες τρεις ημέρες, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.

Δηλώσεις του Υπουργού Πολιτισμού

«Το Μουσείο όλων των Ελλήνων, με ακτινοβολία που ακουμπάει και τέμνει τις καρδιές όλου του κόσμου», σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, είναι γεγονός.

«Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης εκπροσωπεί την πεμπτουσία του κλασικού μας πολιτισμού και επομένως, το ύφος των εγκαινίων που θα υπάρξει, θα προκύψει από τα ίδια τα εκθέματά του. Γι αυτό τα εγκαίνιά του, δεν τα αντιλαμβάνομαι ως εγκαίνια πυροτεχνημάτων ούτε ως μία εκδήλωση εφήμερη. Στην τελετή των εγκαινίων το μυστικό του Μουσείου είναι η αποκάλυψη των ίδιων των εκθεμάτων του. Εκείνο που ίσως ήδη ξέρετε, θα το αναγνωρίσετε όπως θα εκτίθεται με τρόπο αναπάντεχο και διαφορετικό. Η ατμόσφαιρα θα είναι μαγευτική και θα δείτε τα αριστουργήματα της Ακρόπολης να αναπνέουν πλέον σε ένα τελείως ξεχωριστό περιβάλλον. Τα ίδια τα εκθέματα με νέες τεχνολογίες, με μία -αν θέλετε- πρωτοποριακή προσέγγιση, θα προβάλλονται στον περιβάλλοντα χώρο κάνοντας τις αρχαιότητες περισσότερο οικείες στον σύγχρονο άνθρωπο».

πηγή news.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....