2009/06/16

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ blooggers

Μιας και το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά ακούγονται για την ελευθερία του λόγου ας θυμηθούμε διάφορα που έγιναν τον τελευταίο καιρό και στην χώρα μας, και διαβασαμε στο ιντερνετ..

Με το προσχημα της προστασιας των πολιτων, η Ελληνικη Κυβερνηση, ετοιμαζει νομοθετικο πλαισιο, με το οποιο τα blogs, θα υπαγονται και θα δινουν αναφορα στο ΕΣΡ, ενω παραλληλα,ολοι οι blooggers θα ειναι υποχρεωμενοι να γραφουν στη κεντρικη τους σελιδα, το ονομα του βασικου διαχειριστη... Πιο συγκεκριμενα,οπως αναφερει και ο Ε.Τ: "Πρώτον, οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog. Δεύτερον, το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου. Τρίτον, διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης. Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Η υποθεση του press-gr,ηταν μαλλον η αρχη του τελους, για την ελευθεροτυπια των blogs στην Ελλαδα. O Blogger του αγρινίου (Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008) άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα κατόπιν καταγγελιών και ενεργειών της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Σοφίας Γιαννακά συνέλαβαν τον διαχειριστή του Αιτωλοακαρνάνικου Μπλογκ «Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας» κ. Νίκο Μουρτζιάπη. Ο διαχειριστής του εν λόγω μπλόγκ οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αγρινίου. Πηγές http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=834305

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....