2009/12/31

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες ο Νίκος Κακαουνάκης νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General» όπου έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της σηψαιμίας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για αφαίρεση πολύποδα στο έντερο.
Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του, οδήγησε τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού» να τον μεταφέρουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η πορεία της υγείας του χειροτέρευε, με αποτέλεσμα η οικογένεια να αποφασίσει τη μεταφορά του στο «Ιασώ General» αλλά και την αποστολή του ιατρικού του φακέλου στο νοσοκομείο των ΗΠΑ «John Hopkins».
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ταφεί στην πατρίδα του, τα Χανιά.
Ο Νίκος Κακαουνάκης καταγόταν από αγροτική οικογένεια της Πολυρρήνιας Κισσάμου του νομού Χανίων. O πατέρας του σκοτώθηκε στην Κατοχή από τους Γερμανούς έτσι τον Νίκο Κακαουνάκη μεγάλωσε η μητέρα του μαζί με τα 4 αδέλφια του. Για να βοηθήσει την οικογένειά του έψελνε στην εκκλησία χωρίς να ξέρει να διαβάζει σε ηλικία 7 ετών και οι καλόγριες του έδιναν αλεύρι, ξίδι, λάδι και πρόσφορο.
Ηθελε να γίνει παπάς και πήγε στην Εκκλησιαστική σχολή Κρήτης ενώ φοίτησε στον Πάντειο. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και τα «Νέα» ενώ κατά τη μεταπολίτευση διακρίθηκε για τις έρευνές του σχετικά με την περίοδο της Χούντας.
Εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκαϊ και στη συνέχεια στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash στον οποίο επέστρεψε το 2009. Επίσης εργάστηκε ως σχολιαστής στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega (Κοινωνία ώρα 8 π.μ.),  Alpha και Alter. Εχει εκδώσει στο παρελθόν την εφημερίδα «Καλάμι» και ήταν επίσης εκδότης του εβδομαδιαίου φύλλου «Στο καρφί». 
Πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....