2009/12/31

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ..



Δεν ξέρω αν μου αρέσει το κρέας γιατί δεν θυμάμαι ποια είναι η τελευταία φορά που το έφαγα
Neema Moshi, 6 ετών, Τανζανία


Μέσα στην οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει πλούσιες και φτωχές χώρες, το θέμα της τροφής είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σήμερα, το 1/6 της ανθρωπότητας υποφέρει από πείνα. Οι υποσχέσεις των πλουσίων χωρών για καταπολέμηση της πείνας μένουν ανεκπλήρωτες. Όσο οι ηγέτες των αναπτυγμένων χωρών είναι απασχολημένοι με ζητήματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χωρών τους, πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο πεινούν.

Οι συνέπειες της επισιτιστικής και οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών είναι καταστροφικές για τους φτωχούς ανθρώπους. Για παράδειγμα:

- στη Τζαμάικα, υπάρχουν περιοχές όπου μόνο το 20% των κατοίκων έχουν δουλειά.
- στη Τζακάρτα της Ινδονησίας, σε πολλές φτωχές οικογένειες, οι γυναίκες τρώνε κρέας μόνο μία φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης εθνικής γιορτής.
- στο Μπαγκλαντές, στην περιοχή Mirpur, γυναίκες μαζεύουν χαλασμένα λαχανικά και τα πουλάνε για να ζήσουν. Από αυτά τα λαχανικά τρέφονται μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Η φωνή μας έχει δύναμη

Η ActionAid, με τη δική σας υποστήριξη, έχει κατακτήσει σημαντικές νίκες για την καταπολέμηση της πείνας στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως:

• στην Ελλάδα, καταφέραμε στις τελευταίες Ευρωεκλογές να κινητοποιήσουμε τα πολιτικά κόμματα και τους ευρωβουλευτές, προωθώντας τις προτάσεις μας για την καταπολέμηση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
• μέσα στο 2008, καταφέραμε τα δικαιώματα των γυναικών να μπουν ως προτεραιότητα στη παγκόσμια στρατηγική για την καταπολέμηση του HIV/AIDS.
• στην Αγγλία, καταφέραμε να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση για την πρόληψη του ιού HIV/AIDS για τις γυναίκες, από το Τμήμα για τη Διεθνή Ανάπτυξη του Υπουργείου Εξωτερικών.
• στο Νεπάλ, πολιτικοί δεσμεύτηκαν να ενσωματώσουν τα δικαιώματα των γυναικών στην ιδιοκτησία γης στο νέο σύνταγμα.
• στη Γκάμπια, 3.000 γυναίκες απέκτησαν χωράφια και η τοπική κυβέρνηση προχώρησε σε σημαντικές δεσμεύσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στη γη.
• στη Βραζιλία πετύχαμε τη δέσμευση της κυβέρνησης να αγοράζει τοπικούς σπόρους αντί να εισάγει. Ως αποτέλεσμα, καλλιεργήθηκαν 161 τόνοι σπόρων από τοπικές ποικιλίες, αποφέροντας επιπλέον εισόδημα σε περισσότερες από 7.000 αγροτικές οικογένειες
• το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας, κατόπιν πίεσης της ActionAid και άλλων οργανώσεων, αποφάσισε ότι όλοι οι μαθητές δικαιούνται ένα δωρεάν γεύμα την ημέρα στο σχολείο. Ως εκ τούτου, 30 εκατομμύρια μαθητές απολαμβάνουν πλέον τουλάχιστον ένα ζεστό πλήρες γεύμα μέσα στην ημέρα.

Συνεχίζουμε την άσκηση πίεσης σε φορείς και κυβερνήσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 Έλληνες έχουν πει «Όχι στην Πείνα» υπογράφοντας την έκκλησή μας προς την ελληνική κυβέρνηση. Στηρίξτε την εκστρατεία μας! 

ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....