2010/01/19

ΕΥΑΛΩΤΟΣ Ο internet explorer? STOP ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ



Με τον explorer της Microsoft φαίνεται ότι «τα έχουν βάλει» τον τελευταίο καιρό οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, αφού μετά τη Γερμανία, τώρα και η Γαλλία καλεί τους χρήστες να αλλάξουν browser, ισχυριζόμενοι ότι ο Internet Explorer δεν είναι καθόλου ασφαλής, μετά και τις επιθέσεις που υπέστη η Google της Κίνας από hackers.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού κυβερνητικού γραφείου Certa που ανιχνεύει τις διαδικτυακές απειλές από ιούς των hackers, καλό είναι οι χρήστες να χρησιμοποιούν κάποιον άλλο browser.
«Η ίδια η Microsoft έχει παραδεχτεί ότι ο IE είναι ευάλωτος σε επιθέσεις, ακόμα και στον Internet Explorer 8», υποστηρίζει ο Graham Cluley της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Sophos.


Ο Cluley τονίζει πως επειδή οι λεπτομέρειες της εκμετάλλευσης είναι διαθέσιμες online, οι hackers θα μπορούν σύντομα να αλλάξουν τους κωδικούς και να χτυπήσουν και σε άλλες εκδόσεις του Internet Explorer.
«Προσέξτε τα mail σας»
Ο Graham Cluley προειδοποιεί τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε links που περιέχονται μέσα σε άγνωστα emails και συμβουλεύει όλους να αναβαθμίζουν συνεχώς τον browser με την τελευταία έκδοση τους, οποιονδήποτε browser και αν χρησιμοποιούν.


Την Κυριακή (17/1) η Γερμανίαείχε εκδώσει δικιά της προειδοποίηση, καλώντας τους Γερμανούς χρήστες να αλλάξουν browser αμέσως, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε η Google της Κίνας από hackers.
Υπενθυμίζεται πως οι επιθέσεις αυτές είχαν σταθεί η αφορμή για απειλή αποχώρησης της μηχανής αναζήτησης από την διαδικτυακή αγορά της Κίνας.
Η απάντηση της Microsoft


Σχεδόν αστραπιαία, η Microsoft απαντώντας στις προειδοποιήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, τονίζει πως ο Internet Explorer είναι τόσο ασφαλής όσο και οι υπόλοιποι browsers της αγοράς.


Σε συνέντευξη του τη Δευτέρα (18/1), ο Cliff Evans, επικεφαλής του τομέα απορρήτου και ασφάλειας της εταιρείας τόνισε πως η καινούρια έκδοση του ΙΕ είναι «ο πιο ασφαλής browser της αγοράς». Υποστηρίζει δε, πως ο ιός που έστειλαν οι hackers στην Google της Κίνας αφορά την παλαιότερη έκδοση, τον ΙΕ6.
«Ο κίνδυνος είναι μικρός» προσθέτει, λέγοντας πως όσοι κινδυνεύουν είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τον ΙΕ6 και αυτοί οι χρήστες είναι λίγοι.
Τι συμβαίνει όμως αν «μολυνθεί» ο υπολογιστής από τον εν λόγω ιό;


Τότε, το PC προσλαμβάνεται από ένα Trojan horse, επιτρέποντας στον hacker να καταλάβει τον έλεγχο του υπολογιστή και να κλέψει ευαίσθητα δεδομένα του χρήστη.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....