2010/01/21

ΑΠΟΨΕ 20.00 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ INTERNET EXPLORER (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ)

Η Microsoft συνιστά στους χρήστες του ΙΕ να εγκαταστήσουν σήμερα την ενημέρωση που κλείνει την τελευταία τρύπα ασφάλειας, μέσω της οποίας χάκερ από την Κίνα επιτέθηκαν στο Google και πολλές ακόμα αμερικανικές υπηρεσίες.


Η ενημέρωση αναμένεται να είναι διαθέσιμη απόψε στις 20.00 (ώρα Ελλάδας).
Κανονικά η εταιρεία εκδίδει ενημερώσεις για τα προϊόντα της τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα, σε αυτή την περίπτωση όμως αποφάσισε να διαθέσει τον κώδικα αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας είχαν προτρέψει τους χρήστες να πάψουν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα της Microsoft, τουλάχιστον μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα που αναστάτωσε τη διαδικτυακή βιομηχανία.
«Η Microsoft συνεχίζει να καταγράφει περιορισμένες επιθέσεις και, μέχρι σήμερα, οι μόνες επιτυχημένες επιθέσεις ήταν αυτές εναντίον του Internet Explorer 6», ανακοίνωσε η εταιρεία.


«Συνιστούμε στους πελάτες μας να εγκαταστήσουν την ενημέρωση αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμη».
Σύμφωνα με τον Τζορτζ Σταθακόπουλος, γενικό διευθυντή ασφάλειας στη Microsoft, οι χρήστες των νεώτερων εκδόσεων 7 και 8 του λογισμικού δεν κινδυνεύουν: «Οι ΙΕ 7 και 8 φαίνεται να αντέχουν» δήλωσε στο AFP. «Καμία από τις επιθέσεις για τις οποίες γνωρίζουμε δεν θα ήταν αποτελεσματικές στον ΙΕ8» είπε, διευκρίνισε όμως ότι «αυτό μπορεί να αλλάξει».
Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε στις 12 Ιανουαρίου όταν η Google ανακοίνωσε ότι είχε καταγράψει «προηγμένες και στοχευμένες» επιθέσεις κατά της ίδιας αλλά και τουλάχιστον 20 ακόμα αμερικανικών εταιρειών.
Οι επιθέσεις προέρχονταν από την Κίνα και είχαν στόχο την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και πληροφοριών για αγωνιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Κίνα.
Επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στο Πεκίνο, η Google ανακοίνωσε ότι θα πάψει να λογοκρίνει τη μηχανή της στην κινεζική αγορά και απείλησε να αποχωρήσει εντελώς από τη χώρα.
Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee, οι χάκερ έστειλαν στους στόχους τους e-mail ή κάποιο άλλο «δόλωμα» που περιείχε μολυσμένα links. Τα θύματα κατευθύνονταν έτσι σε κακόβουλες ιστοσελίδες, οι οποίες εγκαθιστούσαν στο σύστημα κρυφό κώδικα που έδινε τον έλεγχο στους χάκερ.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....