2014/12/01

Κυριακάτικη εξόρμηση στην Χαριά της Μάνης και στον Πύργο Διρού (#photo #pirgos dirou #mani #greece)

Άλλη μια Κυριακή η σημερινή η τελευταία του μήνα Νοέμβρη του 2014 και άλλη μια βολτούλα για εμάς.. Μιας και αυτές οι μικρές κοντινές σχετικά εξορμήσεις μας γεμίζουν ενέργεια..
Είναι οι εικόνες,η φύση ο συνδυασμός αυτών που δεν μπορούν να λείψουν απ την ζωή μας..
Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και τραβήξαμε προς το Γύθειο όχι όμως με τελικό προορισμό από ότι φάνηκε..
Μικρή στάση στο Γύθειο,άλλη μια μικρή λίγο μετά το Μαυροβούνι και συνέχεια προς την Αρεόπολη..
4 χιλιόμετρα περίπου μετά την Αρεόπολη και στα πρώτα σπίτια του Πύργου Διρού μπήκαμε δεξιά.. προορισμός η Χαριά, ένας παραδοσιακός οικισμός με απίστευτη ομορφιά φύσης και δόμησης..
Δεσπόζουν οι Πύργοι και τα χαρακτηριστικά πέτρινα αρχοντικά..
Ηρεμία μόνο σε αυτά τα μέρη μπορείς να καταλάβεις πραγματικά τι σημαίνει..
Η κυρία Κατερίνα μας είπε πως οι κάτοικοι αυτήν την περίοδο είναι γύρω στους 30, με την άφιξη του καλοκαιριού βέβαια ανεβαίνουμε αρκετά..
Αφήσαμε το αυτοκίνητο και περπατήσαμε στα έρημα πέτρινα σοκάκια.. Φυσικά με την Φωτογραφική ανα χείρας,θα δείτε ένα δείγμα απ το τοπίο.. 
Η ώρα 16:30 και σαν να μην θέλουμε να αφήσουμε ποτέ αυτήν την στιγμή, τελικά αφήνουμε πίσω την Χαριά Πύργου Διρού και μπαίνουμε στον Πύργο Διρού...Λίγο πριν την διασταύρωση που οδηγεί στα σπήλαια Διρού εμείς κάναμε αριστερά και αρχίσαμε να περνάμε μέσα από στενά δρομάκια όπου δεξιά και αριστερά υπάρχουν πέτρινες μάντρες που κλείνουν μέσα τους υπέροχα ελαιόδεντρα..
Σχεδόν όλοι στην Μάνη αυτήν την εποχή μαζεύουν ελιές,οπότε χαιρετίσαμε αρκετό κόσμο..
Μια στάση στο ωραιότατο εκκλησάκι του Αγίου Νικήτα και μετά μια στάση στην εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου,όπου ανάψαμε το κεράκι μας.
Έχω κάνει ημερήσιες εκδρομές στην Μάνη αρκετές φορές και πάντα μ αρέσει το ίδιο.. σαν να πηγαίνω πρώτη φορά.. Το συνιστούμε χωρίς δεύτερες σκέψεις,αν κάποιος δεν έχει επισκεφθεί τα μέρη αυτά,ας το κάνει με την πρώτη ευκαιρία.. Οι φωτογραφίες δικές σας.. 
Αφήνουμε έτσι την τελευταία νύχτα του Νοέμβρη για το 2014 , με αυτήν την ανάρτηση σας ευχόμαστε καλό ξημέρωμα από το Έλος Λακωνίας..











ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΠΥΡΓΟΣ ΔΙΡΟΥ ΜΑΝΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....