2010/03/08

ΣΕΙΣΜΟΣ 6 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (8-3-2010)

Τουλάχιστον 38 άτομα σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ανατολική Τουρκία. Περίπου 60 είναι και οι τραυματίες.


Το Παρατηρητήριο Σεισμών Καντιλί της Τουρκίας ανακοίνωσε πως η δόνηση που σημειώθηκε στις 04:32 τοπική ώρα είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στη γραμμή Μπασγιούτ-Καρακοτζάν.


Όλα τα θύματα προέρχονται από το μικρό χωριό Ουκζουλάρ στην επαρχία Ελαζίγκ. Ο αριθμός των θυμάτων ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες. Πολλοί από τους τραυματισμούς έγιναν όταν πανικοβλημένοι κάτοικοι της περιοχής έπεφταν από παράθυρα και μπαλκόνια.


Σύμφωνα με το CNN, ομάδες διάσωσης έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή όπου χτύπησε ο Εγκέλαδος, προκειμένου να σώσουν έξι άτομα που παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια, την ώρα που εργάζονταν.


Τουλάχιστον τέσσερις από τους νεκρούς είναι παιδιά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.


Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν περίπου 20 μετασεισμικές δονήσεις με την μεγαλύτερη να φτάνει τα 4,1 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις γειτονικές επαρχίες, Τουντσέλι, Μπινγκόλ και Ντιγιάρμπακιρ, όπου οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους.

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....