2010/03/04

3η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων εώς και αύριο 5 Μαρτίου

ImageΓια τρίτη συνεχή χρονιά φέτος, η Λακωνία παίρνει το Μετρό για Σύνταγμα και κάνει στάση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος από 1 έως 5 Μαρτίου 2010. Σε μια γιορτή που αποτελεί πλέον θεσμό στα γευστικά δρώμενα της πόλης των Αθηνών, στην 3η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων, οι Λάκωνες παραγωγοί βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων, σας προσκαλούν να γευθείτε και να απολαύσετε κρασί και ζυμαρικά, εσπεριδοειδή, παραδοσιακά τυριά και καπνιστό σύγκλινο Μάνης, αγνό μέλι από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, αρτοποιήματα και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και φυσικά ελιές και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Ακόμα καπνιστή πέστροφα και σολωμό, προϊόντα στρουθοκαμήλου και πολλά άλλα αγροτικά προϊόντα, όλα φτιαγμένα από τις τοπικές επιχειρήσεις.
Οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν από τα περίπτερα των αρμόδιων φορέων, τις φυσικές ομορφιές, τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία αλλά και τους μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς του νομού μας.
Η φετινή γιορτή των λακωνικών προϊόντων είναι αφιερωμένη στην Ήπια Ανάπτυξη, ως μέσο εξόδου από την οικονομική κρίση. Για το επίκαιρο αυτό θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τη βραδιά των εγκαινίων, την Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 7.00 μ.μ.
Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, και το φορέα «Σελλασία: Γιορτή Ελιάς και Λαδιού Δήμου Οινούντος».
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 9π.μ. – 10 μ.μ.

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....