2009/03/11

Το νέο Voice Over iPod shuffle μιλάει ελληνικά

Η Apple απέρριψε τελευταία στιγμή την ιδέα να βάλει οθόνη στο μικρότερο iPod και προτίμησε να του δώσει φωνή. Και μάλιστα τη δυνατότητα να μιλάει... ελληνικά!

Το νέο Voice Over iPod shuffle εκφωνεί ποιο τραγούδι παίζει, τον καλλιτέχνη και τη λίστα αναπαραγωγής.

Το νέο μεταλλικό iPod 4GB έχει το μισό μέγεθος από τον προκάτοχό του, μέγεθος μικρότερο από το μικρό δαχτυλάκι και επιπλέον μπορεί να μιλάει την ώρα που παίζει μουσική.

Κάτι σαν εκφωνητή σε ραδιοφωνικό σταθμό, που απλώς σε ενημερώνει και δεν σε κουράζει με περιττά προσωπικά του σχόλια.

Η τιμή του νέου iPod στην Αμερική ορίστηκε στα 79 δολάρια. Κάντε του… νόημα στο μέλλον

Το επόμενο «επίτευγμα» της εταιρείας που ακόμη βρίσκεται στα εργαστήρια, είναι ένα ζευγάρι ακουστικών με αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας που παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα να χειρίζονται το iPod τους μέσω των εκφράσεων του προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στον Τύπο από το πανεπιστήμιο τεχνολογίας Osaka University, όπου και αναπτύχθηκε το ζευγάρι, είναι δυνατό το ξεκίνημα και η παύση της μουσικής στο iPod αν απλά ο χρήστης βγάλει έξω τη γλώσσα του.

Αν ανοίξει διάπλατα τα μάτια του, η συσκευή παραπέμπει το μουσικό κομμάτι που βρίσκεται σε αναπαραγωγή και πηγαίνει στο επόμενο.

Τα ακουστικά μπορούν, επίσης, να «παρακολουθούν» τη διάθεσή του χρήστη και να παίζουν ένα κομμάτι ώστε να τον βοηθούν να αλλάξει διάθεση. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, το ζευγάρι καταγράφει τις φυσικές κινήσεις του προσώπου προσκομίζοντας έτσι δεδομένα.

Αν «κρίνει» ότι ο χρήστης δεν χαμογελά αρκετά συχνά, τότε παίζει ένα χαρούμενο τραγούδι.

ta nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....