2014/06/28

''ΤΡΑΓΩΔΙΑ''?? Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΜΕ 2 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Και αφου πρώτα σας ευχηθούμε καλό Καλοκαίρι,με πολύ ποδόσφαιρο(μουντιαλ) πολλά
μπανάκια(στην Κυανή Ακτή μιας και ανοιξε και το μαγαζί και αυτό πάντα τραβούσε τον κόσμο στην παραλία μας) Και πάντα με σεβασμό στην παραλία μας ωστε να την κραταμε καθαρή.. Ας περάσουμε και στο θέμα μας,που είναι η πολυαναμενόμενη ψηφιακή μετάβαση με πολυ απλά λόγια,κλείνουνε τα αναλογικά κανάλια που βλεπαμε μέχρι σήμερα και περναμε στα ψηφιακά,τα οποία έχουν καλύτερη εικόνα και χωρίς χιόνια(τα γράφω όσο ποιο απλά για να καταλάβουν και όσοι δεν ασχολούνται..
Χθες 27-6-2014 έγινε αυτή η αλλαγή λοιπόν αλλά όχι με τόσο καλά αποτελέσματα..Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι ενοώ.. Λοιπόν να σας πώ τι πρέπει να κάνετε..Όλοι όσοι ζούν ΕΛΟΣ - ΒΛΑΧΙΩΤΗ - ΛΕΗΜΟΝΑ - ΜΥΡΤΙΑ - ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΚΑΛΑ - και γενικοτερα στην κοντινη περιοχη θα ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ..Αυτό είναι το βασικό και η αρχή,μετά όλα είναι εύκολα,καντε απλα μια αυτόματη αναζήτηση ΨΗΦΙΑΚΩΝ καναλιών μέσα απ το μενού της καινουργιας τηλεόρασή σας..Οσοι δεν γνωρίζεται παρακαλέστε κάποιον γειτονά σας η γνωστό σας (Η αναζήτηση κρατάει 2 λεπτά δεν είναι τίποτα)Το λίγο ποιο κουραστικό είναι το γύρισμα της κεραίας..Είναι πολύ απλό πρωσπαθείστε μόνοι σας ώστε να γλιτώσετε χρήματα ..
Για όσους έχεται παλιές τηλεοράσεις(κουτιά) θα χρειαστείτε αποκωδηκοποιητές πουλάνε πλέον μέχρι και τα μάρκετ της γειτονιάς σας(προσοχή στην αγορά σας,μην σας πιάσουν κότσο και προτημήστε γνωστές μάρκες όπως EDISSION,STRONG, με πολύχρονη πείρα στους δέκτες)..
Και να περάσουμε τώρα στα κανάλια.. Όπως είπαμε παραπάνω εμείς κανουμε λήψη απο τα Κύθηρα,έχουμε λοιπόν 5 συχνότητες,αυτήν την στιγμή βλέπουμε 10 κανάλια (alpha,ant1,e,makedonia,mega,skai,star,nerit,nerit sport, και το nerit HD και πιάνουμε και 3 ραδιόφωνα της nerit..)
Θα έπρεπε όμως να πιάνουμε και αρκετα περιφεριακά κανάλια από όλη την πελοπόννησο όπως τον Ελλάδα tv της Λακωνίας..Για κάποιον λόγο αυτά ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί απο το κέντρο εκπομπής των Κυθήρων..Κάποιο τεχνικό πρόβλημα? Λάθος υπολογισμός της Digea ως προς την ισχύ? Κάτι άλλο? Δεν ξέρουμε,αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και παράαπονα σε όλη την πελοπόννησο..
Σε αναμονή λοιπόν και για τα περιφεριακά και βλέπουμε..
Να προσθέσω ότι αν και το Αστέρι Λακωνίας εδώ δίπλα το έχουν στην γκρίζα ζώνη (να μην μπορεί να κάνει λήψη των καναλιών) Δεν χάνεται τίποτα να δοκιμάσετε ιδίως όσων τα σπίτια είναι στην αρχή του χωριού και προς το Ελος..Και αν τελικά μπορέσετε και δείτε τα κανάλια στείλτε μας ένα εμαιλ στο elosgr@yahoo.gr ώστε να το γνωρίζουμε και εμείς..
Αυτά τα λίγα, και όσο ποιο απλά υπομένα για την ώρα,θα επανέλθουμε με νεότερα...

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....