2009/01/27

Εξιχνιάστηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ανάμεσα τους αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Λακωνίας

Άντε και εις ανώτερα..

Μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε στην Ελλάδα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Συνελήφθησαν 11 άτομα μεταξύ των όποιων ο αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Λακωνίας, γιατροί, επιχειρηματίες και υπάλληλοι, που αντάλλασαν το παράνομο υλικό μεταξύ τους, ενώ σε άλλα 14 άτομα μεταξύ των όποιων και γυναίκα αστυνομικός, σχηματίστηκαν μόνο δικογραφίες γιατί διαπιστώθηκε ότι αγόραζαν χωρίς να έχουν το σχετικό υλικό στους υπολογιστές τους. Πρόκειται για άτομα τα οποία αγόραζαν με τις πιστωτικές τους κάρτες μεγάλες ποσότητες υλικού παιδικής πορνογραφίας από Βρετανούς πωλητές. Η επιχείρηση των αστυνομικών έγινε σε δυο φάσεις. Ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου του 2008 και ολοκληρώθηκε χθες 26 Ιανουαρίου. Ο αρχιμανδρίτης και οι 10 υπόλοιποι συλληφθέντες οδηγούνται στις 11 στους εισαγγελείς Αθήνας και Πειραιά. http://news.ert.gr/ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ zougla.gr

Ένας Αρχιμανδρίτης και ομάδα πολιτών υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκονται σε ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο. Στην κατοχή μάλιστα του Αρχιμανδρίτη που λειτουργεί στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Σπάρτης, εντοπίστηκε το «σκληρότερο» υλικό που διέθετε το κύκλωμα.

Πρόκειται για τον Φώτη Μακρυστάθη που λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό Σπάρτης και ο οποίος διαμένει στον Πειραιά. Την ώρα που ο Αρχιμανδρίτης βρισκόταν στον εισαγγελέα για να απολογηθεί, η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης γνωστοποιούσε ότι ο Φώτης Μακρυστάθης τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας.

Στους αστυνομικούς, ο συλληφθέντας αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε, λέγοντας ότι θα τα πει όλα στο δικαστήριο.

Εκτός από τον Αρχιμανδρίτη, συνελήφθησαν στην Αθήνα, ο μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Συμεωνίδης, επίσης μηχανικός, ο γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης και ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης. Εναντίον των τεσσάρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, αλλά πήραν προθεσμία ν' απολογηθούν.

Επιχείρηση Μyοsis

Μετά από σήμα της Ιντερπόλ, ότι εντοπίστηκαν από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες για μέλη VIP, μέσω των οποίων διεκινείτο υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, και με τη σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στήθηκε η επιχείρηση με την κωδική ονομασία Μyοsis.

Η επιχείρηση, που διήρκεσε τρεις μήνες, είχε δύο σκέλη, το δεύτερο από τα οποία ολοκληρώθηκε χθες. Εντοπίστηκαν 137 ηλεκτρονικά αποτυπώματα Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι ήταν χρήστες των συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Από τα ίχνη αυτά, ταυτοποιήθηκαν 35 χρήστες.

Το πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, ήταν απίστευτα σκληρό, και μεταξύ άλλων περιελάμβανε βίντεο στα οποία απεικονίζονταν βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, αγόραζαν το συγκεκριμένο υλικό, βίντεο και φωτογραφίες, μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού με πιστωτικές κάρτες, με το αντίτιμο των 79,85 δολαρίων.

Συνολικά, έγιναν έρευνες σε 40 σπίτια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ορεστιάδα και Πρέβεζα. Συνελήφθησαν 11 άτομα με την αυτόφωρη διαδικασία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13. Οι δύο από τους 11 συλληφθέντες είναι μέχρι και σήμερα προφυλακισμένοι, τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σήμερα στους Εισαγγελείς.

Κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές και πλήθος CD-DVD, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Την ομάδα ατόμων «υπεράνω πάσης υποψίας», εκτός του Αρχιμανδρίτη, συγκροτούν επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, ένας D.J, ένας γυναικολόγος και ένας αγγειοχειρουργός, ένας φοιτητής, καθώς και ένας αξιωματικός του Στρατού που υπηρετεί στην Ορεστιάδα, όπου και συνελήφθη.

Επίσης, εξετάστηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα μιας γυναίκας αστυνομικού, η οποία όμως δεν συνελήφθη, γιατί δεν βρέθηκαν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....