2008/12/08

Τα ξένα δίκτυα για τον χαμό του 15χρονου Αλέξη – Ανδρέα Γρηγορόπουλου

Εκτενή ρεπορτάζ μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα για το θάνατο του 15χρονου νεαρού και για τα επεισόδια, που σημειώνονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Συνεχίζουν να καλύπτουν το θέμα με συνεχείς ανανεώσεις και ανταποκριτές στα σημεία- κλειδιά.

Έκτακτη είδηση έχει βγάλει το αμερικανικό δίκτυο CNN, την κατάσταση πανικού που επικρατεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. «Η βία επιστρέφει στους δρόμους της Ελλάδας ύστερα από μία νύχτα εξεγέρσεων στην Αθήνα και άλλες πόλεις», αναφέρει στον έκτακτο μήνυμά του.

Το βρετανικό Skynews επικεντρώνεται στη σύλληψη του αστυνομικού που ευθύνεται για το θάνατο του εφήβου Αλέξη Γρηγορόπουλου. "Αστυνομικός συνελήφθη ύστερα από το θανάσιμο τραυματισμό ενός 15χρονου αγοριού στην Αθήνα, που πυροδότησε εξεγέρσεις στην ελληνική πρωτεύουσα", μεταδίδει το Sky News.

Πρώτο θέμα και στο βρετανικό δίκτυο BBC οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα, με τίτλο "Νέες εξεγέρσεις ξεσπούν στις πόλεις της Ελλάδας. Το BBC λέει ότι πρόκειται για τη χειρότερη κοινωνική αναταραχή τα τελευταία χρόνια, που αργότερα επεκτάθηκε στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι είναι η πρώτη φορά από το 1985 που αστυνομικοί σκοτώνουν ανήλικο. Επιπλέον αναφέρει ότι «παρά τις εκκλήσεις της ελληνικής συντηρητικής κυβέρνησης για ψυχραιμία, η βία ξέσπασε ξανά την Κυριακή.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....