2011/12/03

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

 ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ NOVA ΚΥΡΙΟΙ
Υπέρ  του ΟΤΕ εισηγείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην κόντρα με τη Forthnet για του σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Το επίμαχο ζήτημα είναι η αποκλειστική συμφωνία της Multichoice με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την αποκλειστική μετάδοση των προγραμμάτων τους από το μπουκέτο της nova.  Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε συνεδρίαση που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου  2012, όμως η ανακοίνωση, της εισήγησης  με δελτίο Τύπου μάλιστα, δείχνει πως ο ΟΤΕ έχει προβάδισμα στη σχετική αντιπαράθεση.
Οι εισηγήσεις δεν είναι δεσμευτικές για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κι όλα θα κριθούν κατά την... ακρόαση των δύο εμπλεκομένων μερών, της Forthnet και του ΟΤΕ. Αν γίνει όμως δεκτή αυτό σημαίνει πρακτικά πως οι σταθμοί, Mega, ΑΝΤ1, Star, Alpha, Alter, Σκάι και Μακεδονία TV δεν θα μεταδίδονται μόνο από τη nova, η οποία έχει σύμβαση με τα δίκτυα ως τις 31.12.2012, αλλά και από την πλατφόρμα του ΟΤΕ TV.  Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι σταθμοί θα ανεβαίνουν στις πλατφόρμες έναντι χρηματικής αμοιβής, κάτι που ο ΟΤΕ φέρεται διατεθειμένος να κάνει στον ανταγωνισμό του με τη nova.
Στο βασικό τμήμα της εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρεται   μεταξύ άλλων πως «οι συμβάσεις αποκλειστικής δορυφορικής αναμετάδοση» ιδιωτικών σταθμών και Multichoice που υπεγράφησαν από το 1997 έως το 2011, «εγείρουν εμπόδια εισόδου σε πραγματικούς ή δυνητικούς» ανταγωνιστές, και να δυσχεράνουν, έτσι, τη δραστηριοποίηση και ανάπτυξη σε άλλες ψηφιακές και ιδίως δορυφορικές πλατφόρμες.» Η Forthnet σε  ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «αρνείται το περιεχόμενο της Εισήγησης, θα καταθέσει τις απόψεις της εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και θα υπεραμυνθεί των θέσεων της ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού».  media-industry

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....