2011/10/13

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ Facebook - Youtube - Twitter

Σύμφωνα με στοιχεία της InΝews A.E. για το β’ και γ’ τρίμηνο του 2011, σε περίπου 2 εκατ. υπολογίζεται ο αριθμός των Ελλήνων ενεργών χρηστών στα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube. Tα στοιχεία είναι ενδιαφέροντα, καθώς προέρχονται από την πρώτη έρευνα επί του θέματος, σε τοπικό επίπεδο.
Η InΝews παρακολουθεί και αναλύει τις ελεύθερες πληροφορίες που αναρτώνται από Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα, σε πραγματικό χρόνο. Η παρακολούθηση γίνεται μέσα από την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που παρουσίασε τον Απρίλιο του 2011 στην ελληνική αγορά.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ISNP (Intelligent Social Network Platform), οι ενεργοί Έλληνες χρήστες στο Facebook είναι 1.500.000, στο Twitter 85.000 και στο YouTube 340.000. Ενεργοί θεωρούνται όσοι χρήστες αναρτούν πληροφορίες ή σχόλια με απαραίτητη προϋπόθεση ο χρήστης να έχει έστω και μέρος του λογαριασμού του ανοιχτό σε πρόσβαση.
 
Σύμφωνα με τη μέτρηση, οι Έλληνες χρήστες του Twitter είναι οι πιο..... δραστήριοι και αναρτούν περίπου 180.000 αναφορές (tweets) ημερησίως, δηλαδή κατά μέσο όρο αντιστοιχούν περισσότερες από δύο αναφορές ημερησίως ανά χρήστη. Με ρυθμό περίπου μία αναφορά την εβδομάδα ανεβάζουν οι χρήστες τις αναφορές στα δύο άλλα κοινωνικά δίκτυα, το Facebook και το YouTube. Πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες χρήστες του Facebook αναρτούν 240.000 αναφορές την ημέρα (status updates & comments) και 50.000 αναφορές οι χρήστες του YouTube (comments & videos).
 
Σημειώνεται ότι το εξάμηνο περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία με περισσότερες από 23.000.000 αναφορές στο Twitter, 60.000.000 αναφορές στο Facebook και 5.000.000 αναφορές Ελλήνων χρηστών στο YouTube. H Innews πρόκειται να παρουσιάσει τη μεθοδολογία της στην Ημερίδα για τα Social Media που διοργανώνει η FIBEP (Διεθνής Ένωση Εταιριών Media Monitoring) στις 13 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή εταιριών από όλο τον κόσμο.
 
Η InΝews Α.Ε. είναι μια ελληνική εταιρία ηλεκτρονικής αποδελτίωσης, η οποία παρακολουθεί καθημερινά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών αποδελτίωσης. Πλέον η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο χώρο των κοινωνικών δικτύων παρέχοντας την υπηρεσία Social Media Monitoring.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....