2011/04/05

ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ Air France ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΑΘΥΣΚΑΦΟΣΤα πτώματα επιβατών της Air France μέσα σε τμήμα του αεροσκάφους, που είχε συντριβεί στον Ατλαντικό πριν από σχεδόν δύο χρόνια με 228 επιβαίνοντες, ανακάλυψε βαθυσκάφος, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία που ερευνά το δυστύχημα.

«Τα συντρίμμια αυτά ταυτοποιήθηκαν από τους ερευνητές της BEA ως τμήματα του εμπορικού αεροσκάφους Airbus 330-203, που εκτελούσε την πτήση AF 447» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία για την έρευνα και την ανάλυση αεροπορικών δυστυχημάτων (BEA).

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες των...

τμημάτων αυτών αργότερα σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι.

Τα μαύρα κουτιά

Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν τον Μάρτιο μια ακόμα - την τέταρτη κατά σειρά - επιχείρηση έρευνας στα νερά του Ατλαντικού για να εντοπίσουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που είχε συντριβεί, ενώ εκτελούσε πτήση από τη Βραζιλία με προορισμό το Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009.

Στην έρευνα συμμετέχει ένα προηγμένο βαθυσκάφος ονόματι Alucia. Η αρχική έρευνα είχε οδηγήσει στον εντοπισμό συντριμμιών και σορών, αλλά οι καταγραφείς των συμβάντων της πτήσης, που μπορεί να ρίξουν φως στο τι συνέβη, δεν είχαν εντοπιστεί.

Η ανακάλυψη των μαύρων κουτιών θεωρείται απαραίτητη, προκειμένου οι ερευνητές και οι συγγενείς των θυμάτων να μπορέσουν να καταλάβουν γιατί το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ατλαντικό στην διάρκεια θύελλας.

Οι περισσότερες υποθέσεις σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο να πάγωσαν οι αισθητήρες ταχύτητας του αεροσκάφους, που εμφανίζονταν να δίνουν αντιφατικές ενδείξεις λίγο πριν την εξαφάνισή του από τα ραντάρ. Όμως μια έκθεση για το δυστύχημα αναφέρει ότι είναι αδύνατον να καθοριστεί με σαφήνεια η αιτία ελλείψει των δεδομένων από τις συσκευές καταγραφής των συμβάντων της πτήσης.

«Ελπίζουμε ότι η ανακάλυψη θα οδηγήσει στην ανάσυρση και στην ανάκτηση δεδομένων από τους δύο καταγραφείς. Τα δεδομένα αυτά είναι ουσιώδη για την κατανόηση του δυστυχήματος» είπε εκπρόσωπος της Airbus, χαιρετίζοντας την ανακάλυψη, 671 ημέρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Στους καταγραφείς καταχωρούνται αφ' ενός οι συνομιλίες που ακούγονται στο πιλοτήριο και στον ασύρματο και αφ' ετέρου δεδομένα από τα συστήματα του αεροσκάφους.
πηγη tanea

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....