2009/09/29

Μαθητικά netbook (τι πρέπει να γνωρίζετε)

Δίνοντας συνέχεια στο θέμα ΜΑΘΗΤΙΚΑ NETBOOK θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε λίγο στην επιλογή σας γράφοντας οσο ποιο απλα γίνετε ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε και οσοι δεν ασχολείσθε καθόλου.... λοιπον..

Έχουμε και λέμε.

Όλα τα καταστήματα όπου θα μπορείτε να πάρετε το netbook των παιδιών σας εχουν ακριβώς τα ιδια netbook με εξαίρεση καποιες αλυσίδες καταστημάτων οπου εχουν και τα δικα τους.. παρακάτω θα δειτε λινκ ολων των προσφορών που βρήκαμε στο ιντερνετ καθώς ολοι θα έχετε δει και τα διαφημιστικά στην τηλεόραση με τα δώρα που έχει το κάθε μαγαζί..

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε εσείς..

Πως τα netbook με τις 10αρες οθόνες απο ότι είδαμε εχουν καλύτερο επεξεργαστή (για αυτούς που δεν ξέρουν, πολύ απλα θα ανταποκρίνονται λιγο ποιο γρήγορα).. αλλα έχουν μικρότερη οθόνη με χαμηλότερη ανάλυση.. Τα δώρα των καταστημάτων για αυτήν την κατηγορία είναι μεγαλύτερης αξίας.

Βασικά χαρακτηριστικά netbook 10,1 ιντσών

Επεξεργαστής

Atom N270 1.6 GHz

Μνήμη cache

512 KB - L2 Cache

Μνήμη RAM

1 GB - DDR2 SDRAM

Σκληρός δίσκος

160 GB 5400 SATA

Οθόνη

10.1" TFT 1024 x 600 ( WSVGA

Όσο για αυτά με την μεγαλύτερη οθόνη 11,6 ίντσες έχουν καλύτερη ανάλυση οθόνης αλλά μικρότερο επεξεργαστή όπως και τα δώρα που δίνουν τα καταστήματα με αυτά τα netbook είναι μικρότερης άξιας..

Βασικά χαρακτηριστικά netbook 11,6 ιντσών

Επεξεργαστής

Atom Z520 1.33 GHz

Μνήμη cache

512 KB - L2 Cache

Μνήμη RAM

1 GB - DDR2 SDRAM

Σκληρός δίσκος

160 GB 5400 SATA

Οθόνη

11,6" TFT 1366 x 768 (WXGA )

Κατά τα άλλα όλα τα άλλα χαρακτηριστικά των netbook είναι σχεδόν τα ίδια..

Όπως γράψαμε και ποιο πάνω κάποια καταστήματα εχουν και τα δικά τους φορητά..

Το plaisio εχει 2 netbook από την σειρά turbo-x ένα 10,1 και ένα 11,1 ίντσες. Στο 11αρι τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά καλά μιας και μεγάλη οθόνη έχουμε με υψηλή ανάλυση αλλά και τον ποιο μεγάλο επεξεργαστή, συνδυάζει και τα 2.. αλλά γνώμη μας υστερεί σε δώρα.. Στα 10,1 έχει καλο Δώρο (9 μήνες ασύρματο ιντερνετ απο την vodafone) αλλά οπως ειπαμε τα 10αρια εχουν χαμηλότερη ανάλυση οθόνης..

Ενα άλλο κατάστημα το e-shop έχει την σειρά innovator τα οποία έχουν τον καλό επεξεργαστή εχουν μεγαλύτερη μνήμη από ότι έχουν ολοι οι άλλοι (2 G), έχουν και μεγαλύτερο σκληρό δίσκο από ότι οι άλλοι (250G).. όπως επίσης και αρκετά καλά δώρα με αυτήν την σειρά.. Μοναδικό αρνητικό η οθόνη 10,1 με μικρότερη ανάλυση..

Τα multirama έχουν την δικη τους σειρά με την ονομασία multirama και εδώ έχουμε 10,1 και 11,1 ίντσες και εδώ θα δούμε τα μεν 11,1 να έχουν καλα χαρακτηριστικά τον καλο επεξεργαστή και καλη οθόνη αλλά υστερούμε σε δώρα.. Αυτά με την 10,1 οθόνη έχουν χαμηλότερη ανάλυση οθόνης αλλά επιλέγεις ποιο καλό Δώρο..

Λοιπόν παρακάτω δείτε και εσείς τις πρόσφορες των καταστημάτων..

http://www.e-shop.gr/page.phtml?id=32

http://www.plaisio.gr/Campaign/0909_studentn.htm

http://www.multirama.gr/Mathitiko/home

http://www.e-germanos.gr/e-germanos/cms/showArticle.eg?currentCMSArticleId=501&id=501

http://www.wind.com.gr/pages.fds?langID=1&pageid=1929

http://www.saturn.com.gr/

http://www.you.gr/b2c_iqshop/Mathitiko_Netbook.do

Φυσικά μπορείτε να πάτε σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών απλά εμεις βάλαμε οσα βρήκαμε στο ιντερνετ.. Και σίγουρα υπάρχουν και άλλα.. Περιμένουμε email στο elosgr@yahoo.gr σε περίπτωση που δείτε κατι το ενδιαφέρον και εσείς.

Tέλος καλό θα ηταν να πάτε να δείτε από κοντά και να επιλέξετε και σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχουν τα παιδιά μιας και όλα αυτά τα netbook υπάρχουν σε πάρα πολλά χρώματα.. Από την άλλη είναι και τα δώρα, όπως και να το κάνουμε σίγουρα επηρεάζουν τους μικρούς μας φίλους..

Πάντως οι διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπολογιστών είναι μικρές. Δείτε τι σας αρέσει περισσότερο και πάρτε το..

Γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε η οθόνη να είναι στάνταρ 11,6 με καλή ανάλυση και με τον μεγαλύτερο επεξεργαστή, να μην υπάρχει καμία διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά παρά μόνο στις μάρκες και στα χρώματα.. και από κει και πέρα ασε τα καταστήματα να δώσουν μάχη μεταξύ τους ποια θα βάλει τα καλύτερα δώρα ώστε να πουλήσει και τα περισσότερα, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για 130.000 υπολογιστές και για τον καθένα παίρνουν 450 ευρω.. Σίγουρα θα βγάλουν πολλά λεφτά..

Θα υπαρχει συνέχεια στην ενότητα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....