2009/09/22

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο Αιολικό πάρκο στην Δανία

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο

Τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν οι εκατό, περίπου ανεμογεννήτριες του μεγαλύτερου Αιολικού πάρκου που εγκαινίασε στη Βόρεια Θάλασσα η εταιρεία ενέργειας της Δανίας Dong Energy. Το νέο πάρκο με την ονομασία Horns Rev 2 έχει έκταση σχεδόν 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα σε απόσταση 30 χιλιομέτρων ανοιχτά του Μπλάαβαντς Χουκ, στη δυτική Δανία. Είναι εξοπλισμένο με 91 ανεμογεννήτριες τις οποίες κατασκεύασε η γερμανική εταιρεία Siemens, με ικανότητα παραγωγής 2,3 μεγαβάτ ανά ώρα έκαστη.

Είναι το πρώτο αιολικό πάρκο του πλανήτη που είναι εξοπλισμένο με μετασχηματιστή και μία πλατφόρμα με κατοικίες για τους 24 ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με τη διατήρηση και την επίβλεψη της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία αναμένεται να φτάνει τα 800 γιγαβάτ ανά ώρα κατά μέσον όρο ετησίως.

Για την κατασκευή του πάρκου αυτού, το οποίο εγκαινίασε ο πρίγκιπας διάδοχος της Δανίας Φρέντερικ, δαπανήθηκαν 3,5 δισεκατομμύρια κορώνες (469 εκατομμύρια ευρώ). Είναι το ένατο θαλάσσιο αιολικό πάρκο που φτιάχνεται στη Δανία από το 1991.

Την κατασκευή του χαιρέτισε η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της χώρας Κόνι Χεντεγκαάρντ σημειώνοντας ότι “επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιος πρωταθλητής της αιολικής ενέργειας”.

“Σχεδόν το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία καλύπτεται από την αιολική ενέργεια”, σημειώνει η ίδια σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι η κυβέρνηση “δεν σκέφτεται να σταματήσει εκεί” και προβλέπει τριπλασιασμό των ικανοτήτων της σε θαλάσσια πάρκα τα τέσσερα προσεχή χρόνια”.

πηγή otherside.gr

AddThis

| More

...

Related Posts with Thumbnails

.....