2009/04/28

ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

Σήμερα 27 Απριλίου του 2009 εντελώς τυχαία και στον χώρο εργασίας μου γνώρισα έναν άνθρωπο ευαίσθητο, έναν άνθρωπο με περίσσια συναισθήματα, που με μοναδικό τρόπο μπορεί να τα αποτυπώνει σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ.Ποιητής,ναι αυτή είναι η λέξη που του πρέπει .. Δεν πρόλαβα να πω πολλά μαζί του αλλά επιστρέφοντας στο σπίτι ξεφύλλισα τα 3 βιβλία που έχει συγγράψει και μου έδωσε..(Πρόλαβα να διαβάσω μονο μερικά ποιήματα) Σε ευχαριστώ Στράτο και για τις αφιερώσεις.. Θέλω όλοι να τον γνωρίσουμε καλύτερα.. Οπότε ποιο κάτω λίγα λόγια για τον Στράτο Γεωργούλη από το Βλαχιώτη Λακωνίας και παρουσίαση των 3 βιβλίων κατάθεση ψυχής.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Στράτος Γεωργούλης γεννήθηκε το 1957 στο Βλαχιώτη Λακωνίας, όπου και τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του. Από το 1977 έως το 2005 υπηρέτησε στην Ελληνική Αστυνομία οπου συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Νοματάρχη. Έκτοτε διαμένει και εργάζεται στον τόπο καταγωγής του απασχολούμενος με την γεωργία. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά. Εχει εκδώση την ποιητική συλλογή ''Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ'' μετα ακολουθει το διήγιμα '' Τ΄ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΑΜΠΟΥΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ'' και το τελυταιο αλλη μια ποιητική συλλογή ΤΟ ''ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ'' ΖΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ VECTOR
Μέσα απο το ''Ο ΗΛΙΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ'' Δειλινό

Την ώρα που ο ήλιος γέρνει

και το τοπίο μένει στην δική του μορφή,

αναμνήσεις στην ψυχή φέρνει,

η ερημιά γίνετε ποιο αισθητή.

Στον ορίζοντα βαθιά

οι ηλιαχτίδες θα χαθούν,

τώρα ανάβουν καντήλια και κεριά

τα μνήματα θα φωτισθούν.

Της ζωής τα κενά ξυπνούν

και με τους νεκρούς διάλογο αρχίζουν,

αλλά σε λίγο σταματούν,

τα αστέρια τον ουρανό γεμίζουν.

Φεύγει κι αυτό το δειλινό,

την νύχτα κυρίαρχο αφήνει,

περιμένουμε το αυριανό,

η ελπίδα ποτέ δεν σβήνει.

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Γιωργούλη επειδή είσαι γραμματέας της ΤΟ πασόκ πρέπει να μας ρίχνεις στη μάπα τα "ποιήματά" σου; Κάνε κράτει ρε τύπε γιατί άλλο πολιτική κι άλλο ποίηση. Με τόσα σκουπίδια "ποιητικά" που παράγεις βουλώνεις τον σλουπιδοφάγο των ευαίσθητων λογοτεχνικά ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....