2008/11/23

6 άνθρωποι που πέθαναν για να αποδείξουν ανόητες ιδέες.

Η ιστορία είναι γεμάτη από μεγάλους άνδρες και γυναίκες που έδωσαν την ζωή τους για ένα σκοπό στον οποίο πίστευαν. Ωστόσο δεν είναι όλοι οι λόγοι εξίσου σοβαροί. Υπάρχουν και κάποιοι που έδωσαν την ζωή τους κυριολεκτικά μάταια. Νο. 6 : Franz Reichelt

Τι προσπάθησε να αποδείξει : Ότι ήταν απίθανος εφευρέτης και ότι ο νόμος της βαρύτητας δεν επιδρά επάνω του. Η μέθοδος : Ράφτης στο επάγγελμα, οραματίστηκε την δημιουργία ενός ενδύματος που θα επέτρεπε το άτομο που το φοράει να πηδήξει από μεγάλο ύψος και να προσγειωθεί στο έδαφος με ασφάλεια. Τι απέδειξε στην πράξη : Την νευτώνεια θεωρία για την βαρύτητα. Συγκεκριμένα το " αλεξίπτωτο παλτό " που δημιούργησε, δοκιμάστηκε από τον ίδιο το 1912, πηδώντας από τον πύργο του Άιφελ μπροστά σε συγκεντρωμένο πλήθος. Μπορείτε να καταλάβετε τι ακολούθησε.

Νο. 5 : Bando Mitsugoro VIII

Τι προσπάθησε να αποδείξει : Ότι είχε ανοσία στο δηλητήριο. Η μέθοδος : Ο Bando Mitsugoro ήταν ένας Ιάπωνας καλλιτέχνης Kabuki, τόσο καλός που χαρακτηρίστηκε ως "εν ζωή εθνικός θησαυρός" από την Ιαπωνική κυβέρνηση. Στις 16 Ιανουαρίου 1975, πήγε σε ένα εστιατόριο με φίλους του και παράγγειλε τέσσερα συκώτια fugu. Το fugu είναι ψάρι τάξης plectognathi γνωστό για την τοξικότητα του. Σκοπός του καλλιτέχνη ήταν να αποδείξει στους φίλους του την ανοσία που έχει στο δηλητήριο του ψαριού τρώγοντας τέσσερις φορές την ποσότητα που μπορεί να αντέξει ένα φυσιολογικό άτομο Τι απέδειξε στην πράξη : Ότι δεν είχε ανοσία. Επτά ώρες αφού κατανάλωσε τα συκώτια, πέθανε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είχε παραλύσει και δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί για ένα διάστημα αλλά διατηρούσε την επαφή με το περιβάλλον του. Στη συνέχεια άρχισε να δυσκολεύεται στην αναπνοή μέχρι που στο τέλος πέθανε από ασφυξία.

Νο. 4 : Garry Hoy

Τι προσπάθησε να αποδείξει : Ότι το τζάμι στο γραφείο του είναι άθραυστο. Η μέθοδος : Ο Garry Hoy ήταν δικηγόρος από το Τορόντο του Καναδά, θα αποδείκνυε ότι το τζάμι του γραφείου του που βρισκόταν στον 24ο όροφο ήταν άθραυστο πέφτοντας πάνω του με δύναμη και απαράμιλλο θάρρος. Τι απέδειξε : Όπως καταλάβατε, έπεσε επάνω στο τζάμι και φυσικά οδηγήθηκε στο θάνατο. Το παράδοξο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το παράθυρο δεν έσπασε με την πρώτη, δίνοντας του την ευκαιρία να το ξανασκεφτεί. Και το ακόμη ποιο παράδοξο είναι ότι δεν ήταν το τζάμι που έσπασε αλλά το πλαίσιο που το συγκρατούσε έφυγε από την θέση του. Με λίγα λόγια, ο Garry απέδειξε τελικά την θεωρία του.

No. 3 : Jeff Dailey και Peter Burkowski

Τι προσπάθησαν να αποδείξουν: Ότι βρισκόντουσαν στην κορυφή των βίντεο παιχνιδιών της δεκαετίας του 80.

Η μέθοδος : Οι Jeff Dailey και Peter Burkowski ήταν έφηβοι και φανατικοί του παιχνιδιού "Berzerk" στο οποίο οι παίκτες έλεγχαν μια φιγούρα τοποθετημένη σε ένα λαβύρινθο που έβριθε από εχθρούς σε μορφή ρομπότ. Οι δύο έφηβοι είχαν αποκτήσει με τον καιρό μια εμμονή με το παιχνίδι που τους ωθούσε στα άκρα μέρα με την μέρα προσπαθώντας να αποδείξουν ότι ήταν οι καλύτεροι παίκτες. Τι απέδειξαν : Αν δεν είσαι σε καλή φυσική κατάσταση, ακόμη και ένα βιντεοπαιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί extreme sport. To 1981, o Jeff Dailey πέθανε από καρδιακή προσβολή αφού είχε πετύχει το απίστευτο score των 16.660 πόντων. Ένα χρόνο αργότερα, ο Peter Burkowski κατάφερε δύο παρόμοια high scores και στην συνέχεια πέθανε από καρδιακή ανακοπή και αυτός.

Νο. 2 : Jennifer Strange

Τι προσπάθησε να αποδείξει : Ότι μπορεί να πιει μεγάλη ποσότητα νερού χωρίς να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Η Μέθοδος : Η Jennifer ήταν μια 28χρονη γυναίκα και μητέρα τριών παιδιών από την Καλιφόρνια. Το 2007 ο ραδιοφωνικός σταθμός KDND 107.9 διεξήγαγε έναν διαγωνισμό στον οποίο οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να καταναλώσουν όσο μεγαλύτερη ποσότητα νερού μπορούσαν χωρίς να κατουρήσουν. Το βραβείο ήταν ένα Nintendo Wii. Τι απέδειξε : Πιστοποίησε την ύπαρξη μιας ιατρικής κατάστασης γνωστής ως "μέθη νερού" που προκαλείται όταν ληφθούν μεγάλες ποσότητες υγρών προκαλώντας θανάσιμη διαταραχή στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών του εγκεφάλου.

Νο. 1 : Christopher McCandless

Τι προσπάθησε να αποδείξει : Ότι δεν είχε ανάγκη των ανέσεων της σύγχρονης ζωής. Η Μέθοδος : Ο Christopher McCandless αποφάσισε να αφήσει την οικογένεια του και κάθε τι που θύμιζε ανθρώπινο πολιτισμό και να ζήσει στην άγρια φύση της Αλάσκα έχοντας μαζί του ελάχιστο εξοπλισμό. Τι απέδειξε : Παρά το γεγονός ότι έχει γυριστεί ταινία που περιγράφει την πορεία του προς την άγρια φύση βασισμένη στο ημερολόγιο του και η οποία μας γεμίζει έντονα συναισθήματα για τον ιδεαλιστή νεαρό, πολλοί κάτοικοι της Αλάσκα πιστεύουν ότι ήταν αρκετά ανόητος να ξεκινήσει κάτι τέτοιο χωρίς τις απαιτούμενες ικανότητες και τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως για παράδειγμα ένα χάρτη και μια πυξίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....