2013/10/19

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε από αστυνομικούς σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα στο πλαίσιο ελέγχου ρουτίνας.
Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης παραλληλίζουν την ιστορία της Μαρίας - όπως είχαν ονομάσει οι δύο Ρομά το κοριτσάκι - με την τραγική υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάζεται με την Ιντερπολ, καθώς εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο δράσης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων.

Δεκάδες είναι τα...

τηλεφωνήματα που δέχεται η Αστυνομία στην Λάρισα από διεθνή ΜΜΕ (CNN, SKY NEWS, TIMES κ.ά.), αλλά και από πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα και για την ταυτότητα της μικρής. Μάλιστα, ο όγκος των τηλεφωνημάτων έχει εκπλήξει και τους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς δεν περίμεναν ανταπόκριση αυτού του μεγέθους.
Το ενδιαφέρον κυρίως των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι αυξημένο και λόγω του γεγονότος ότι η περίπτωση της μικρής Μαρίας έχει αναζωπυρώσει τις ελπίδες για την ανεύρεση και του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω πριν 15 χρόνια, αλλά και της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.

Μάλιστα, για την περίπτωση της Μαντλίν, στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, κατά σύμπτωση, δόθηκαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς και φωτογραφίες του παιδιού όπως μπορεί να είναι σήμερα αλλά και το σκαρίφημα ενός άνδρα που είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της.

Οι έρευνες
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις, σε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανηλίκων παιδιών, ενώ, μεταξύ των λοιπών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας του παιδιού, ως ξεχωριστή αξιολογήθηκε η περίπτωση ενός ζευγαριού. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, τελικά η έρευνα προς την κατεύθυνση αυτή δεν είχε αποτέλεσμα.

Η προσοχή της Αστυνομίας στρέφεται τώρα και στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, μετά από εντολή του Εισαγγελέα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζεύγους των αθιγγάνων που είχαν υπό την κηδεμονία τους τη μικρή Μαρία, καθώς εκτιμούν ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών θα διευκολύνει τη διαδικασία αναγνώρισης.

Την Δευτέρα εξάλλου πρόκειται να απολογηθούν και ανακριτή οι δυο αθίγγανοι που κρατούνται στην Αστυνομία, καθώς μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε σχέση με τα υπόλοιπα 14 παιδιά του ζευγαριού. Ο 40χρονος και η 39χρονη αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικηγόρος των κατηγορούμενων δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ότι η μικρή υιοθετήθηκε, επειδή η μητέρα της από το εξωτερικό δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει.

Το κορίτσι φιλοξενείται προσωρινά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ημεδαποί Ρομά κατάφεραν να εκδώσουν ΑΦΜ με τα στοιχεία του ανήλικου κοριτσιού.

Υστερα από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ
Το ρεπορτάζ της βρετανικής Daily Mirror τονίζει ότι η ιστορία της μικρής δίνει ελπίδες στην οικογένεια της Μαντλίν πως μπορεί η κόρη τους να βρεθεί ζωντανή. Γίνεται, επίσης, αναφορά και στην ιστορία απαγωγής του μικρού Μπεν.

Η Daily Star έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «"Μαντλίν" Βρέθηκε στην Ελλάδα». Ανανεώνονται οι ελπίδες καθώς το "κλεμμένο" κορίτσι βρέθηκε σώο σε καταυλισμό ρομά».

Η εφημερίδα Daily Mail με την σειρά της, λέει στον τίτλο της: «Το μυστήριο της Μαρίας βαθαίνει καθώς οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν ότι το τετράχρονο ξανθό κορίτσι που έχει "απαχθεί από ρομά" μιλάει μόνο μια δυσνόητη γλώσσα». Η εφημερίδα μιλάει για σπείρα ρομά σε όλη την Ευρώπη η οποία «εμπορεύεται εκατοντάδες παιδιά σε διάφορες χώρες της ηπείρου». Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα «διεθνές κύκλωμα εγκληματιών» που αγοράζει και πουλάει παιδιά από την μια χώρα στην άλλη.

Οι Times γράφουν: «Μυστήριο με την "απαγωγή ενός κοριτσιού 4 ετών που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στην Ελλάδα"».

Το θέμα απασχολεί και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Το BBC εστιάζει στην έκκληση που έχει κάνει η Ελληνική Αστυνομία να βρεθούν οι γονείς της μικρής. «Η Ελληνική Αστυνομία κάνει έκκληση για το μυστήριο ξανθό κορίτσι» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

Ανάλογη είναι και η προσέγγιση του Sky News: «Μυστήριο για το ξανθό παιδί που βρέθηκε σε καταυλισμό των Ρομά».

Αντίστοιχα και τo Channel 4 στο ρεπορτάζ του μιλάει για το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....