2011/10/06

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΙΒ ΤΖΟΜΠΣ - steve jobs died today

Τον θάνατο του συνιδρυτή της, Στιβ Τζομπς, σε ηλικία 56 ετών μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος ανακοίνωσε η Apple.
Γεννημένος το 1955, ο Στιβ Τζομπς ήταν από τους μεγαλύτερους οραματιστές της γενιάς του στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Το 1976 ίδρυσε την Apple μαζί με τον Στιβ Βόζνιακ -μια από τις πρώτες εταιρείες στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών- για να αποχωρήσει από αυτή το 1985.
Μετά από απουσία περίπου 12 ετών θα επέστρεφε στην Apple το 1997 για να την μεταμορφώσει και να την κάνει μια από τις ισχυρότερες εταιρείες παγκοσμίως και μεγαλύτερη σήμερα σε αξία στις ΗΠΑ.
Με προσωπική του επίβλεψη η Apple λάνσαρε στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα τις συσκευές iPod, iPhone και iPad, που έμελλε να φέρουν την...
επανάσταση στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, της κινητής τηλεφωνίας και των προσωπικών υπολογιστών.
Στο τιμόνι της εταιρείας έμεινε μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, όταν και παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Από τις 17 Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και την παραίτησή του ήταν σε αναρρωτική άδεια. Τη θέση του ανέλαβε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.
«Η ευφυΐα, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν πηγή αμέτρητων καινοτομιών, που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή μας. Ο κόσμος μας είναι αμέτρητα καλύτερος εξαιτίας του Στιβ», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση της Apple, με την οποία έγινε γνωστή η είδηση του θανάτού του.
Ομπάμα: Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή
«Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς πρωτοπόρους - αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του συνιδρυτή της Apple.
Τόνισε ακόμη ότι «οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, «προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Τζομπς έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική».
«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε: «Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν».
Μπιλ Γκέιτς: Σπάνια βλέπουμε ανθρώπους με τέτοια επιρροή
«Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Στιβ. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ», δήλωσε o ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.
Πλήθος μηνυμάτων στο διαδίκτυο
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Τζομπς, το διαδίκτυο κατακλύσθηκε από μηνύματα για το συνιδρυτή της Apple. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Apple, το 20% των μηνυμάτων στο Twitter περιείχε τις λέξεις Steve Jobs, ενώ δεκάδες ομάδες σχηματίσθηκαν στο Facebook υπό τον τίτλο RIP (Αναπαύσου εν ειρήνη).
Μεταξύ των μηνυμάτων ήταν και αυτό στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς».
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του: «o Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ».
Και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον "τοίχο" του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις». Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη εκφράσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....