2011/07/23

Τα καλύτερα δωρεάν αξιοθέατα στον κόσμο!


Μεγάλο Παζάρι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Η «είσοδος» μπορεί να είναι ελεύθερη, αλλά το κατά πόσο θα αντισταθείτε στον πειρασμό των αγορών, είναι καθαρά δικό σας θέμα. Το παζάρι εγκαινιάστηκε το 1461 και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, αφού τα πάνω από 4.000 καταστήματα του εξαπλώνονται σε 58 δρόμους. Στον εντυπωσιακό αυτό λαβύρινθο θα βρείτε τα πάντα από χαλιά και έπιπλα, μέχρι ρούχα και μπαχαρικά καθώς και τα κλασικά πολύχρωμα φωτιστικά.

Μουσείο Σμιθσόνιαν, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ




Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως το Σμιθσόνιαν, το οποίο είναι το μεγαλύτερο μουσείο και ερευνητικό κέντρο του κόσμου. Στο Σμιθσόνιαν υπάρχουν...
μόνιμες εκθέσεις για την αεροναυπηγική, το διάστημα, την Αμερικάνικη ιστορία καθώς και ένας προσεγμένος ζωολογικός κήπος.

Άγιος Πέτρος, Βατικανό



Πέραν του ότι πρόκειται για έναν από τους πιο ιερούς ναούς της Καθολικής Εκκλησίας, η εκκλησία του Αγίου Πέτρου είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν χτιστεί, με χωρητικότητα 60.000 ατόμων. Εκεί θα βρείτε και μερικά από τα πιο γνωστά έργα των Μικελάντζελο, Ραφαέλ και Μπραμάντε. Φροντίστε να έχετε αρκετή ώρα στη διάθεσή σας προκειμένου να απολαύσετε μερικά από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης του κόσμου.

Παναγία των Παρισίων, Γαλλία



Η κατασκευή ενός εκ των πιο γνωστών στην ιστορία ναών πήρε πάνω από 200 χρόνια. Η γοτθικού τύπου εκκλησία έχει εντυπωσιακά βιτρό και ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα. Μπορεί να έχετε έρθει αποκλειστικά και μόνο για τον Κουασιμόδο που κρύβεται στο καμπαναριό, αλλά το μέγεθος της και η διακόσμηση της εκκλησίας αποτελούν τους βασικότερους λόγους που θα σας αφήσουν άφωνους.

Τέχνη Δρόμου, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή




Στο Μπουένος Άιρες βρίσκονται ορισμένες από τις πιο «πολύχρωμες» γειτονιές που θα συναντήσετε. Περιοχές όπως οι La Boca, Caminito και Cale Lanin έχουν ασπαστεί την τέχνη του δρόμου, από γκράφιτι μέχρι γλυπτά και performance art που αλλάζουν τακτικά. Μπορείτε να προμηθευτείτε οδηγούς και προγράμματα από την γραμματεία τουρισμού της πόλης και να ξεναγηθείτε μόνοι σας, στους ρυθμούς που σας βολεύει.

Πάρκο Γκουέλ, Βαρκελώνη, Ισπανία




Το πάρκο είναι στην ουσία ένα σύμπλεγμα κήπων και κτισμάτων που σχεδίασε ο Άντονι Γκαουντί, ένας από τους σπουδαιότερους Ισπανούς αρχιτέκτονες, ο οποίος έδωσε έμφαση στον καταλανικό μοντερνισμό. Αν και το πάρκο ξεκίνησε (και απέτυχε) ως οικισμός στα πρότυπα των Βρετανικών οικισμών με κήπο, πλέον έχει αποκτήσει μια «νέα ζωή» ως ένας αρχιτεκτονικός παράδεισος όπου το τεχνητό και το φυσικό αλληλοσυμπληρώνονται.

Τζαμί Χασάν του Β', Καζαμπλάνκα, Μαρόκο



Πρόκειται για το μεγαλύτερο τζαμί του Μαρόκο και πέμπτο σε μέγεθος παγκοσμίως. Το τζαμί έχει γυάλινο πάτωμα, το υψηλότερο μιναρέ του κόσμου και μια οροφή που ανοίγει. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, αλλά αν δεν είστε Μουσουλμάνοι, θα πρέπει να περιμένετε να περιηγηθείτε με μια από τις ξεναγήσεις.

Πύλη της Ινδίας, Βομβάη, Ινδία



Η μεγαλοπρεπής αψίδα βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Βομβάης και είχε χτιστεί αρχικά για το εορτασμό της επίσκεψη του Βασιλιά Γεωργίου του Ε'. Η πύλη, η οποία ήταν το πρώτο πράγμα που αντίκριζαν όσοι έφταναν στην Βομβάη μέσω θαλάσσης, συνδυάζει αρμονικά στοιχεία ινδουιστικής και ισλαμικής αρχιτεκτονικής.

Roof Garden του Κένσινγκτον, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία




Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες και αξιοθέατα στον Λονδίνο τα οποία δεν κοστίζουν τίποτα και οι κήποι του Κένσινγκτον σίγουρα αξίζουν της προσοχής σας. Οι κήποι, το 2009 με την βοήθεια αρχιτεκτόνων τοπίου «αναβαθμίστηκαν» και είναι μια πραγματική φυσική όαση μέσα στο χάος του Λονδίνου.

Ινστιτούτο Μόδας και Τεχνολογίας, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Το Fashion Institute of Technology είναι ιδανικός προορισμός για όσους έχουν μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με την μόδα. Στο ινστιτούτο κάθε βδομάδα πραγματοποιούνται νέες παρουσιάσεις και εκθέσεις από τους φοιτητές της σχολής, ενώ για όσους έχουν ενδιαφέρουν για την ιστορία, το Ινστιτούτο φιλοξενεί μια μεγάλη γκαλερί περίπου 50.000 είδη ρουχισμού, από το 18ο αιώνα μέχρι σήμερα.


Πηγή: clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....