2016/10/28

Έλος Λακωνίας 28 Οκτωβρίου 2008

Όπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος, αυτήν την ημέρα θα αναρτήσω το Βίντεο από την πλατεία του Έλους εδώ στην Λακωνία. Ήταν από τις τελευταίες φορές που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος,μπροστά από το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη. Μετά το σχολείο έκλεισε (όπως τα περισσότερα στα χωριά μας)
28 Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου ήταν οι μέρες που αυτή η πλατεία γέμιζε μπλε και άσπρο και πολλές πολλές παιδικές φωνές.......   Κάποτε.
Χρόνια πολλά από το Έλος Λακωνίας

2016/10/24

Περπατώντας στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς ΒΙΝΤΕΟ

Οκτώβρης 2016

Ξεκινώντας από την Άνω πόλη και την Αγιά Σοφία,,θαυμάζοντας την θέα από ψηλά..
Και έπειτα περιπλάνηση στα στενά σοκάκια στην καρδιά της Καστοπολιτείας.
Όποια εποχή και αν επιλέξετε να βρεθείτε θα ζήσετε μοναδικές στιγμές ομορφιάς,θαυμασμού
και ηρεμίας.. 
Το φθινοπωρινό σούρουπο προς βράδυ όταν τα φαναράκια ανάψουν στα πετρόχτιστα δρομάκια 
της Καστροπολιτείας θα σας δώσουν την αίσθηση ότι έχετε μεταφερθεί σε μιαν άλλη εποχή..
Το βίντεο αυτό είναι "τραβηγμένο" πριν το μεσημέρι όχι με πάρα πολύ καλές συνθήκες,(κόντρα ήλιος,ριπές δυνατού ανέμου)..
Παρόλα αυτά θα σας δώσει μια γεύση 8 λεπτών από την πανέμορφη Μονεμβάσιά ..
Για όσους δεν την έχετε επισκεφθεί,νομίζω πως είναι καιρός να το βάλετε στο μυαλό σας σιγά σιγά, και έτσι να βρεθείτε εδώ στην Νότια Λακωνία και στην όμορφη Μονεμβασιά..

2016/10/10

Το μπλε ξεθωριασμένο παραθύρι , Γούβες Λακωνίας

Γούβες Λακωνίας , 10/10/2016

Πλησιάζω.... και στέκομαι... Κλείνω τα μάτια και "μεταφέρομαι" χρόνια πριν. Ο τοίχος δεν φορά την λήθη, το μπλε παραθύρι ανοίγει και ένα χαμόγελο μισό,αλλά τόσο αληθινό, διακρίνεται στο γεμάτο ρυτίδες πρόσωπό της..Καθώς το αεράκι σαν αερικό παίζει με την γκρίζα πλεξούδα των μαλλιών της..

2016/10/06

Θυμάμαι :21/06/2008 Έλος και Αστέρι Λακωνίας ξεχασμένα από τον ΟΤΕ

Απόψε θυμήθηκα την δεύτερη (πρώτη στην ουσία) ανάρτησή μου στο blog. Ήταν στα μέσα του 2008. Αυτό που θα περιγράψω ήταν και η αιτία τότε να φτιάξω το tamvakologos.blogspot.com
Από τον Νοέμβρη του 2007 καθημερινά ήμουν μέσα στον ΟΤΕ της Σκάλας και "πάλευα" ζαλίζοντας τους για να περάσει και το Έλος σε ADSL εποχή (γρήγορο ιντερνετ).Κάθε εβδομάδα στον ΟΤΕ της Σπάρτης και συνεχόμενες επιστολές και email στα κεντρικά του ΟΤΕ στην Αθήνα. Η PSTN τηλεφωνική γραμμή μου σερνόταν.. Σκέφτηκα..Θα φτιάξω ένα μπλογκ για το χωριό μου θα το ονομάσω φυσικά Έλος Λακωνίας και θα ανεβάσω την επιστολή εκεί για να δουν ότι "κράζω" την αδιαφορία τους διαδικτυακά.(εδώ γελάω) τι χαζή σκέψη,σιγά μην ασχολιόταν ο ΟΤΕ με ένα ιστολόγιο..
Τους έστειλα και το λινκ για να το δουν.. 3 μέρες μετά πήγα για ακόμη μια φορά στην Σπάρτη για να απαιτήσω ( εδώ ξαναγελάω), και μου απάντησαν ότι σε 1,5 χρόνο μπορεί να γίνει..Έφυγα απογοητευμένος και νευριασμένος.. Λίγες μέρες μετά με ειδοποίησαν από τον ΟΤΕ της Σκάλας(είχα πολύ καλές σχέσεις με τους υπαλλήλους αφού κάθε μέρα εκεί μέσα ήμουν χαχαχα) Με ειδοποίησαν για να μου δώσουν το μόντεμ, Ναι κι όμως παρότι στην Σπάρτη μου είπαν ότι σε 1,5 χρόνο και βλέπουμε, τις επόμενες μέρες έγινε το "θαύμα". Μπήκα στο γραφείο και με ένα τεράστιο χαμόγελο η Κυρία .... μου λέει: Πάρε αυτήν την σακούλα, είναι το πρώτο μόντεμ για το Έλος και είναι δικό σου..Τι χαρά και αυτή,λες και είχα κερδίσει το τζόκερ. Ε τις επόμενες μέρες έτρεχα από σπίτι σε σπίτι για να συνδέω μόντεμ συγγενών ,φίλων, και συχωριανών.. Μιας και είχα βάλει αρκετούς να κάνουν αίτηση.. Κάπως έτσι φτιάχτηκε λοιπόν αυτό το blog. Στην πορεία των χρόνων ανέβαζα πολύ άσχετη σαβούρα αναμεταδίδοντας τα νέα άλλων σελίδων, κάποιες άλλες στιγμές το παράτησα. Και κάποια στιγμή αποφάσισα να δείξω αποκλειστικά το Έλος Λακωνίας, την Κυανή ακτή , τον Ευρώτα και την γύρω περιοχή μέσα από τα δικά μου μάτια και μεταφέροντας τις σκέψεις μου σε αυτό το ιστολόγιο.Και έτσι σε λίγους μήνες θα φτάσουμε τα 10 χρόνια... Παρέα.
*********************************************************************
Η τότε Ανάρτηση
Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 11-11-2007.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΟΤΕ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ... Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΟΥΣ..

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
ΚΟΡΟΪΔΙΑ , ΚΟΡΟΪΔΙΑ , ΚΟΡΟΪΔΙΑ….. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ..
Κύριοι του ΟΤΕ μα καλά δεν έχετε καταλάβει ότι πρέπει να ρίχνετε τα μάτια σας παντού? ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ….
Χάνετε το παιχνίδι, καθημερινά όλο και περισσότερο, όλο και ποιο πολύ…
Οι άλλες εταιρίες σαν τρωκτικά έχουν αρχίσει και σας κατασπαράζουν και δεν θα τελειώσει αυτό έως ότου δεν αφήσουν ούτε μπουκιά..
Ε μα πια, πόσο υπομονή μπορεί να κάνει κάποιος, και η υπομονή έχει τα όρια της..
Την πρώτη επιστολή την είχα στείλει πριν αρκετούς μήνες δίχως να θυμάμαι πια, μπορεί και χρόνο..
Ζω στην Λακωνία και συγκεκριμένα στο ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ αν κρατάτε κάποιο

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....