2014/06/28

''ΤΡΑΓΩΔΙΑ''?? Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ - ΜΕ 2 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Και αφου πρώτα σας ευχηθούμε καλό Καλοκαίρι,με πολύ ποδόσφαιρο(μουντιαλ) πολλά
μπανάκια(στην Κυανή Ακτή μιας και ανοιξε και το μαγαζί και αυτό πάντα τραβούσε τον κόσμο στην παραλία μας) Και πάντα με σεβασμό στην παραλία μας ωστε να την κραταμε καθαρή.. Ας περάσουμε και στο θέμα μας,που είναι η πολυαναμενόμενη ψηφιακή μετάβαση με πολυ απλά λόγια,κλείνουνε τα αναλογικά κανάλια που βλεπαμε μέχρι σήμερα και περναμε στα ψηφιακά,τα οποία έχουν καλύτερη εικόνα και χωρίς χιόνια(τα γράφω όσο ποιο απλά για να καταλάβουν και όσοι δεν ασχολούνται..
Χθες 27-6-2014 έγινε αυτή η αλλαγή λοιπόν αλλά όχι με τόσο καλά αποτελέσματα..Θα σας εξηγήσω παρακάτω τι ενοώ.. Λοιπόν να σας πώ τι πρέπει να κάνετε..Όλοι όσοι ζούν ΕΛΟΣ - ΒΛΑΧΙΩΤΗ - ΛΕΗΜΟΝΑ - ΜΥΡΤΙΑ - ΣΤΕΦΑΝΙΑ - ΣΚΑΛΑ - και γενικοτερα στην κοντινη περιοχη θα ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ..Αυτό είναι το βασικό και η αρχή,μετά όλα είναι εύκολα,καντε απλα μια αυτόματη αναζήτηση ΨΗΦΙΑΚΩΝ καναλιών μέσα απ το μενού της καινουργιας τηλεόρασή σας..Οσοι δεν γνωρίζεται παρακαλέστε κάποιον γειτονά σας η γνωστό σας (Η αναζήτηση κρατάει 2 λεπτά δεν είναι τίποτα)Το λίγο ποιο κουραστικό είναι το γύρισμα της κεραίας..Είναι πολύ απλό πρωσπαθείστε μόνοι σας ώστε να γλιτώσετε χρήματα ..
Για όσους έχεται παλιές τηλεοράσεις(κουτιά) θα χρειαστείτε αποκωδηκοποιητές πουλάνε πλέον μέχρι και τα μάρκετ της γειτονιάς σας(προσοχή στην αγορά σας,μην σας πιάσουν κότσο και προτημήστε γνωστές μάρκες όπως EDISSION,STRONG, με πολύχρονη πείρα στους δέκτες)..
Και να περάσουμε τώρα στα κανάλια.. Όπως είπαμε παραπάνω εμείς κανουμε λήψη απο τα Κύθηρα,έχουμε λοιπόν 5 συχνότητες,αυτήν την στιγμή βλέπουμε 10 κανάλια (alpha,ant1,e,makedonia,mega,skai,star,nerit,nerit sport, και το nerit HD και πιάνουμε και 3 ραδιόφωνα της nerit..)
Θα έπρεπε όμως να πιάνουμε και αρκετα περιφεριακά κανάλια από όλη την πελοπόννησο όπως τον Ελλάδα tv της Λακωνίας..Για κάποιον λόγο αυτά ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί απο το κέντρο εκπομπής των Κυθήρων..Κάποιο τεχνικό πρόβλημα? Λάθος υπολογισμός της Digea ως προς την ισχύ? Κάτι άλλο? Δεν ξέρουμε,αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα και παράαπονα σε όλη την πελοπόννησο..
Σε αναμονή λοιπόν και για τα περιφεριακά και βλέπουμε..
Να προσθέσω ότι αν και το Αστέρι Λακωνίας εδώ δίπλα το έχουν στην γκρίζα ζώνη (να μην μπορεί να κάνει λήψη των καναλιών) Δεν χάνεται τίποτα να δοκιμάσετε ιδίως όσων τα σπίτια είναι στην αρχή του χωριού και προς το Ελος..Και αν τελικά μπορέσετε και δείτε τα κανάλια στείλτε μας ένα εμαιλ στο elosgr@yahoo.gr ώστε να το γνωρίζουμε και εμείς..
Αυτά τα λίγα, και όσο ποιο απλά υπομένα για την ώρα,θα επανέλθουμε με νεότερα...

2014/06/08

ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ??

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ,ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΩ (ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΕΒΑΙΑ) 4 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ,ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ..ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ..
ΣΗΜΕΡΑ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ - ΔΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ..
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ...ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΜΜΟΥ...ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..ΕΥΤΥΧΩΣ..
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΥΔΑΤΟΦΡΑΦΗΜΑ(ΚΕΙΜΕΝΟ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ..ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΔΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ..ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ..(ΑΛΛΑ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ) ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ..





2014/06/07

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΚΑΕΙ ΤΟ ΚΥΜΑ ΣΕ ΛΕΩ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ"ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ" ΜΕ ΤΟΝ  ΤΙΤΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ...ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...
Άντε πάλι για μια απ τα ίδια.. Πάλι κακοί θα γίνουμε...για μια ακόμη φορά είρωνες , και πόσα άλλα..
Αλλά πως να μην μιλήσουμε όταν πηγαίνουμε την συνηθισμένη βόλτα μας ακροθαλασσιά στην παραλία μας από την Κυανή ακτή μέχρι την Νέα κοίτη..και βλέπουμε (αυτά που είδαμε..).
Ότι είδαμε θα είναι με φωτογραφίες φυσικά και απλά μπορείτε κάνοντας κλικ σε κάθε φωτογραφία να διαβάζεται και τα συμπεράσματα δικά σας..
Φυσικά και δεν είμαστε ,αλλά ούτε το παίζουμε Ρομπέν της κυανής ακτής,απλά αγαπάμε αυτό το μέρος και εφόσον υπάρχει και αυτή εδώ η σελίδα τα γράφουμε ώστε να τα δούν και άλλοι που αγαπούν αυτό το κομμάτι γής..
Πριν απο τις φωτογραφιες να πω εν συντομία τι έχει γίνει.. 
Κάποιοι (Δεν ξέρω ποιοι) έβαλαν φορτωτή(η κάτι άλλο)  για να ισοπεδώση την αμμουδιά..και άντε να το κάνετε όπως το κάνατε όταν υπήρχε μαγαζί μόνο μπροστά απ τις παράγκες,100 μέτρα δεξια και άλλα 100 αριστερά.. Τώρα πως σας ήρθε να το πάτε τόσο μακρυά και σχεδόν να φτάσετε στην Νέα κοίτη(εκεί που βγαίνει ο ποταμός Ευρώτας) είναι άξιο απορίας..
Μήπως ξαφνικά νομίζατε πως θα γίνουμε Μπειγουοτς?
Όταν κάνουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να βάζουμε το γαμημ.. το μυαλο μας να δουλέυει λιγάκι..
Θα καταλάβεται με τις φωτογραφίες τι ενοώ..
Αν εν πάσει περιπτώση θέλατε να είναι καθαρή η αμμουδιά όλα αυτά τα χιλιόμετρα?διοργανώστε έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ καθαρισμό οργανωμένα και σε ΟΛΗ την παραλία με εθελοντές (σχολεία,παιδιά,και όποιον θέλει) και θα σας πούμε και μπράβο και θα βοηθήσουμε φυσικά..(Βέβαια όχι μόνο 100 μέτρα μπροστά απ το κέντρο για τα μάτια του κόσμου)..
Μήπως ξεχάσατε κύριοι(δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα) ότι δεν είμαστε μόνο εμείς σε αυτήν την Γή? Στην παραλία υπάρχουν πολύ πριν απο εμάς άλλοι (ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΟΝΙΑ) και φυσικά που καθόλου δεν μας νοιάζει και σημασία δεν δώσαμε.. και περάσαμε με το μηχάνημα απο πάνω..
Δεν ανήκω σε κάποιο σύλλογο οικολόγων ούτε είμαι,Αγαπώ όμως κάθε είδους ζωή πάνω σε αυτόν τον πλανήτη... (Και να τονίσω πως δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα μιας και πραγματικά δεν ξέρω ποιος έβαλε να το κάνουν,και καταλαβαίνω ότι ίσως το έκανε για καλό..Αλλά όπως είπα το μυαλουδάκι να τα σκέφτεται όλα..
ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:









ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ..

2014/06/03

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ - ΒΙΝΤΕΟ ΝΕΑ ΚΟΙΤΗ ΕΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο ΕΥΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ(ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΣΑΜΕ ΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ..)
ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ..
ΕΚΕΙ..ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ..
ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΙΤΗ..
ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ.. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ, ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ..
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....