Ο άτυχος αγρότης βρέθηκε νεκρός στη Μαγούλα Λακωνίας στις 12 Ιουλίου 2011, στο δρόμο της επιστροφής από το καφενείο στο σπίτι του. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε αργά το βράδυ από διερχόμενους οδηγούς, σε πάρκο κοντά στην κεντρική πλατεία Μαγούλας Σπάρτης.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε την αρχική εξέταση, ο θάνατος του αποδίδεται σε καρδιακό επεισόδιο. Τα τραύματα όμως που έφερε στο κεφάλι μιλούν για δολοφονία. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κατά την παραμονή του στο καφενείο διαπληκτίστηκε με τρία νεαρά άτομα. Το σενάριο της δολοφονίας ενισχύουν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το πτώμα του.
Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο 49χρονος το τελευταίο διάστημα δεχόταν ενοχλήσεις και απειλές μες τη νύχτα στο σπίτι του.
Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μια παρέα δεκαπέντε ανήλικων ατόμων με παραβατική συμπεριφορά που τρομοκρατούν και χρησιμοποιούν βία. Άλλοι λένε ότι πιθανόν ο Βάρλας να έγινε άθελα του μάρτυρας σε παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η οικογένεια του ζήτησε πραγματογνωμοσύνη από νέο ιατροδικαστή, ο οποίος θεωρεί σαν πιο πιθανή αιτία θανάτου τη δολοφονία.
Οι ενέργειες των συγγενών σε όλους τους αρμόδιους φορείς, δεν έχουν μέχρι σήμερα κάποιο αποτέλεσμα. Η οικογένεια του άτυχου αγρότη πιστεύει ότι οι δράστες καλύπτονται από συγκεκριμένα πρόσωπα.
 http://www.anikolouli.gr