2013/10/13

Νικητής ο Sebastian Vettel στην Suzuka της Ιαπωνίας


Άλλη μια παράσταση έδωσε στην αγαπημένη του Suzuka ο Sebastian Vettel ο οποίος σημείωσε την 4η νίκη του στη συγκεκριμένη πίστα, 9η στο φετινό Πρωτάθλημα και 35η στην καριέρα του.
Μπορεί να μην εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο ωστόσο αυτό θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στον επόμενο αγώνα, στην Ινδία, το 3ήμερο 25-27 Οκτωβρίου.
Ο Γερμανός παρότι δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα έχοντας επαφή με το μονοθέσιο του Hamilton (σπασμένα στοιχεία στην εμπρός αεροτομή της RB9, κλαταρισμένο πίσω ελαστικό στη Mercedes), έκανε εξαιρετικό αγώνα στρατηγικής, κάνοντας αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε.
Καθοριστικής σημασίας το stint που έκανε μετά το 1ο pit stop που κατάφερε με άψογη διαχείριση να βγάλει 23 γύρους με το ίδιο σετ ελαστικών και φυσικά η προσπέραση επί του Romain Grosjean στον 41ο γύρο που έκρινε και τη νίκη.
Στη 2η θέση τερμάτισε ο...
Mark Webber ολοκληρώνοντας το θριαμβευτικό 1-2 της Red Bull. Ο Αυστραλός ήταν σε διαφορετική στρατηγική από τους βασικούς του αντιπάλους (Vettel - Grosjean έκαναν 2 pit stops, ενώ αυτός 3), εξασφάλισε τη 2η θέση στον προτελευταίο γύρο περνώντας τον Grosjean.
Ο Γάλλος έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες του στην F1. Η εκκίνησή του ήταν όλα τα λεφτά, παίρνοντας την πρωτοπορία και οδηγώντας τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημά του. Εκεί κάπου άρχισε να χάνει έδαφος, ενώ στο τέλος, παρότι αντιστάθηκε, δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Webber που είχε φρέσκο σετ μεσαίας γόμας, τη στιγμή που ο ίδιος χρησιμοποιούσε την επιβαρημένη με 22 γύρους σκληρή γόμα.
Στην 4η θέση τερμάτισε ο Fernnado Alonso που μαθηματικά έχει ακόμα ελπίδες για Πρωτάθλημα. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να κυνηγήσει τους πρωτοπόρους χάνοντας αρκετό χρόνο αρχικά πίσω από τον Ricciardo που βρισκόταν σε διαφορετική στρατηγική και εν συνεχεία πίσω από τον Hulkenberg. Το αυτό ισχύει και για τον Kimi Raikkonen που τερμάτισε στην 5η θέση.
Όπως και στην Κορέα, έτσι και στη Suzuka, o Hulkenberg έκανε εκπληκτική προσπάθεια, όντας για μεγάλο διάστημα στην 4η θέση, μόνο πoυ στο τέλος υπέκυψε στις πιέσεις των Alonso - Raikkonen, τερματίζοντας έτσι στην 6η θέση.
Τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1 κατέκτησε στην Ιαπωνία ο Esteban Gutierrez, ολοκληρώνοντας την πολύ καλή παρουσία της Sauber στον αγώνα. Κακός αγώνας για τη Mercedes με τον Nico Rosberg να τερματίζει 8ος έχοντας εκτίσει και ποινή διέλευσης που επιβλήθηκε για επικίνδυνη απελευθέρωση του μονοθεσίου του στα pits όπου λίγο έλειψε να συγκρουστεί με τον Perez, ενώ ο Lewis Hamilton εγκατέλειψε στον 9ο γύρο έχοντας προβλήματα υπερθέρμανσης με τα πίσω φρένα του. Για τον Βρετανό, όλα τελείωσαν στην εκκίνηση, μετά την μικροεπαφή που είχε με τον Vettel, η οποία προκάλεσε το κλατάρισμα του πίσω δεξιού ελαστικού.
Στον τελευταίο γύρο ο Jenson Button κατάφερε να περάσει τον Felipe Massa που και αυτός είχε δύσκολο αγώνα, έχοντας δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pits για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στα pits.
O 16ος αγώνας της χρονιάς διεξάγεται το 3ήμερο 25-27 Οκτωβρίου στην Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....