2013/10/11

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΟΤΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Το Facebook, το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, προχωρά σε ακόμα μία αλλαγή και απομακρύνεται ένα βήμα παραπάνω από την προστασία της ιδιωτικότητας, καθώς αφαιρεί μία ρύθμιση απορρήτου που επέτρεπε στους χρήστες να μην....
εμφανίζεται το όνομά τους στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Φαίνεται, λοιπόν, πως ήρθε η ώρα για το Facebook να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί πριν από περίπου 10 μήνες. Αρχικά, η ρύθμιση “Who can look up your Timeline by name?” μπήκε σε «μηχανική υποστήριξη» το Δεκέμβριο του 2012, αφαιρώντας το από τις ρυθμίσεις των χρηστών που δεν το χρησιμοποιούσαν. Πλέον, όμως, μπαίνει οριστικά ταφόπλακα αφού η συγκεκριμένη ρύθμιση απορρήτου αφαιρείται από όλους τους χρήστες.
Με απλά λόγια, η ρύθμιση επέτρεπε στους χρήστες να κρύψουν το Timeline τους (δηλαδή το προφίλ τους) από τη δημόσια θέα.
Όπως ανακοίνωσε το Facebook, το μικρό ποσοστό των χρηστών που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη ρύθμιση θα λάβουν υπενθύμιση για τη συγκεκριμένη αλλαγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξει πλέον κάποιος χρήστης τι μπορούν να δουν οι άλλοι από το προφίλ του είναι να επιλέξει ποιος μπορεί να δει τα επιμέρους πράγματα που μοιράζεται.
Μόλις πραγματοποιηθεί η αλλαγή, θα εμφανίζεται μία ειδοποίηση στη σελίδα του κάθε χρήστη που θα τον ενημερώνει πως ό,τι ποστάρει δημόσια μπορούν να το δουν όλοι, ακόμα και άτομα που δεν γνωρίζει, με το Timeline να είναι αόρατο μόνο στα άτομα που έχει μπλοκάρει ο χρήστης.
Η αλλαγή έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών χρηστών του κοινωνικού δικτύου, καθώς το Facebook είχε πάντα μία περίεργη σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Nicky Jackson Colaco, μέλος της ομάδας Απορρήτου του Facebook, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν προσέφερε ουσιαστικά καμία ασφάλεια, καθώς δεν εμπόδιζε τους χρήστες να δουν ένα Timeline με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα, κλικάροντας πάνω σε ένα όνομα σε ένα status update.
Πηγή: CNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....