2013/10/13

Ο Κυκλώνας Φα'ι'λίν χτύπησε την Ινδία,Cyclone Phailin India

Κύματα «χτυπούν» τις ακτές του Βισακαπατναμ, στο νότιο κρατίδιο Αντρα Πράντες. Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Ινδία για τον κυκλώνα Φαϊλίν, που καταφτάνει με ταχύτητα που αγγίζει τα 220 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αρχές έχουν ήδη σπεύσει να απομακρύνουν 550.000 ανθρώπους από την Ορίσα και το γειτονικό κρατίδιο Άντρα Πραντές, ενώ χιλιάδες άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους αναζητώντας ασφαλέστερο έδαφος.
 Στη στεριά του κρατιδίου Ορίσα της νοτιοανατολικής Ινδίας έφθασε ο κυκλώνας Φαϊλίν, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων.
Από τους σφοδρούς ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις ξεριζώθηκαν δέντρα ενώ δημιουργήθηκαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Οι αρχές έχουν ήδη σπεύσει να απομακρύνουν 550.000 ανθρώπους από την Ορίσα και το γειτονικό κρατίδιο Άντρα Πραντές, ενώ χιλιάδες άλλοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους αναζητώντας ασφαλέστερο έδαφος.
Η καταιγίδα, με ανέμους έντασης περίπου 200 χιλιομέτρων την ώρα, πέρασε με μεγάλη ταχύτητα από τον Κόλπο της Βεγγάλης και χτύπησε τη στεριά κοντά στην παράκτια πόλη Γκοπαλπούρ, ανέφερε ο διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ινδίας Λ. Σ. Ράθορ.
Η κυκλώνας αναμένεται να είναι πολύ ισχυρός, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ενώ εκτιμάται πως θα μπορούσε να επηρεάσει 12 εκατομμύρια ανθρώπους. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....