2013/10/15

Η απαγωγή της μικρής Μαντλίν,νέες φωτογραφίες,Madeleine McCann

Δώθηκαν νέες φωτογραφίες υπόπτων για την απαγωγή της μικρής Μαντλίν



Ο Βρετανός επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜαΚάν από την Πορτογαλία πριν από έξι χρόνια δήλωσε ότι νέα στοιχεία υποδηλώνουν πως η μικρή Βρετανή έπεσε θύμα οργανωμένης απαγωγής.

Η Μαντλίν, ηλικίας τριών ετών τότε, εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που νοίκιαζαν οι γονείς της στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2007 ενώ οι γονείς της δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο μαζί με φίλους τους.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε διεθνή έρευνα και...

συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μμε σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, η τύχη της αγνοείται και η πορτογαλική αστυνομία έκλεισε την υπόθεση πριν από πέντε χρόνια.

Χθες, Δευτέρα, ομάδα Βρετανών αστυνομικών που ξεκίνησε νέα έρευνα τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε μία νέα αλληλουχία των γεγονότων από τα οποία φαίνεται να προκύπτει πως η Μαντλίν έγινε στόχος απαγωγέων.

Οι ίδιοι είπαν ότι θέλουν να εντοπίσουν ορισμένους άνδρες, ανάμεσά τους κάποιους που ενδέχεται να είναι είτε Σκανδιναβοί, είτε Γερμανοί, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο η Μαντλίν να απήχθη από διαρρήκτες που είχαν μπει στο διαμέρισμα των γονέων της για να κλέψουν. Η αστυνομία ερευνά και την πιθανότητα η εξαφάνιση να συνδέεται με ψεύτικους εράνους για φιλανθρωπικά ιδρύματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαρρήξεις στην περιοχή από τον Ιανουάριο του 2007 είχαν τετραπλασιαστεί, ενώ ορισμένα από τα διαμερίσματα στο συγκρότημα όπου νοίκιαζαν οι ΜαΚάν είχαν γίνει στόχος διαρρηκτών πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

«Η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜαΚάν εμφανίζει, με μία πρώτη ανάγνωση των αποδεικτικών στοιχείων, την εικόνα μίας προμελετημένης απαγωγής», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ στην εκπομπή του BBC «Crimewatch» που μετέδωσε μία νέα αναπαράσταση των γεγονότων.

Η εκπομπή προέβαλε μία λεπτομερή αναπαράσταση διάρκειας περίπου 25 λεπτών που κάλυπτε τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν ή συνδέονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν.



Ο ίδιος είπε ότι η πορτογαλική έρευνα επικεντρώθηκε σε έναν άνδρα με σκούρα μαλλιά, ο οποίος εθεάθη από την Τζέιν Τάνερ, μία από τις φίλες του ζεύγους ΜαΚάν, να μεταφέρει ένα παιδί κοντά στο διαμέρισμά τους την ημέρα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Αλλά, σύμφωνα με τον Ρέντγουντ, η ομάδα του απέκλεισε τον συγκεκριμένο άνδρα από την λίστα των υπόπτων και επιδιώκει να εντοπίσει έναν άλλον, ο οποίος εθεάθη 45 λεπτά αργότερα από μία οικογένεια Ιρλανδών να κρατάει ένα παιδί που έμοιαζε με την Μαντλίν και να κατευθύνεται προς γειτονική παραλία.

«Αυτός μπορεί να είναι ο άνδρας που άρπαξε την Μαντλίν. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ποιος είναι», είπε ο Ρέντγουντ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα του- που κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας και βάσει της μαρτυρίας- καθώς και σκίτσα άλλων ανδρών που εθεάθησαν κοντά στο διαμέρισμα των ΜαΚάν τις ημέρες και τις ώρες πριν από την απαγωγή της Μαντλίν.







ΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ

Ένας μάρτυρας είδε έναν ανοιχτόχρωμο άνδρα κοντά στο διαμέρισμα δύο φορές, ενώ μία ώρα αφότου καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της Μαντλίν, δύο άνδρες με ξανθά μαλλιά εθεάθησαν κοντά στο διαμέρισμα να κινούνται ύποπτα.

«Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να έμοιαζαν Σκανδιναβοί ή ενδεχομένως να μιλούσαν Γερμανικά ή Ολλανδικά», είπε ο Ρέντγουντ και πρόσθεσε ότι ήρθε σε επαφή με την αστυνομία στη Γερμανία και την Ολλανδία για να διαπιστώσει αν κάποιοι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ταιριάζουν στην περιγραφή. Επίσης θα γίνει και τηλεοπτική έκκληση στις δύο αυτές χώρες.

Οι γονείς της Μαντλίν, Τζέρι και Κέιτ, χαρακτηρίστηκαν και οι ίδιοι επισήμως ως ύποπτοι από τους Πορτογάλους αστυνομικούς τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνισή της, αλλά το 2008 βγήκαν από τη λίστα υπόπτων και ο εισαγγελέας στην Πορτογαλία έκλεισε την υπόθεση επικαλούμενος έλλειψη επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Όπως είπε η Κέιτ ΜαΚάν στην εκπομπή «Crimewatch», επέρριπτε επί χρόνια ευθύνες στον εαυτό της επειδή είχε αποφασίσει να δειπνήσει έξω εκείνο το βράδυ.

«Αλλά τελικά δεν είμαστε εμείς που διαπράξαμε το έγκλημα. Είναι το άτομο που μπήκε στο διαμέρισμα και πήρε από την οικογένειά του ένα μικρό κορίτσι», είπε η ίδια.

Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον των μμε που προκλήθηκε από τις νέες εκκλήσεις, ο Μαρκ Ρόουλεϊ, ο οποίος ηγείται του τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων του Λονδίνου, διέψευσε τις ελπίδες για συλλήψεις και αποκαλύψεις στο εγγύς μέλλον.

«Δεν βρισκόμαστε σε στάδιο που (η υπόθεση) τείνει να καταλήξει. Υπάρχει υπερβολική δουλειά που πρέπει να γίνει», είπε ο ίδιος.

Πάντως, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, μετά την προβολή της εκπομπής η αστυνομία έλαβε περισσότερες από 300 τηλεφωνικές κλήσεις και 170 ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία και θα εξετάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....