2013/10/14

ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ ΘΡΥΛΟΙ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Αλκατράζ – Σαν Φρανσίσκο
Η πρώην φυλακή υψίστης ασφαλείας, είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Σαν Φρανσίσκο, αποτελεί ωστόσο τη βάση για μερικές από τις πιο παράξενες και ανατριχιαστικές ιστορίες φαντασμάτων της πόλης. Οι επισκέπτες του νησιού συχνά ισχυρίζονται ότι βλέπουν σκοτεινές φιγούρες να περπατούν μέσα στα κελιά ή στις άκρες του νησιού και μερικές φορές ακούν φωνές και ουρλιαχτά στο σημείο που κάποτε ήταν η καφετέρια των φυλακών.

Ιστορικό Μουσείο - Κέι Γουέστ, Φλόριντα
Το ίδιο το μουσείο δεν είναι στοιχειωμένο, ωστόσο φιλοξενεί μία παράξενη κούκλα, τον Ρόμπερτ, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά αντικείμενα που έχουν καταγραφεί ποτέ και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αρκετά θρίλερ (όπως το «Τσακ, η Κούκλα του Σατανά») αφού η τεράστια κούκλα φημολογείται ότι είναι δαιμονισμένη. Η κούκλα δόθηκε στον ζωγράφο Ότο Τζιν στις αρχές του 1900, ωστόσο ο νεαρός την φοβόταν πολύ και έλεγε ότι η κούκλα ξυπνούσε τις νύχτες και πετούσε πράγματα στο δωμάτιο. Οι γονείς του αγοριού ορκίζονται ότι είδαν αρκετές φορές την κούκλα να κινείται, ενώ οι γείτονες ισχυρίζονται ότι την έβλεπαν να κινείται μπροστά στα παράθυρα του σπιτιού, όταν η οικογένεια δεν ήταν εκεί.




Άσυλο Φρενοβλαβών – Αθήνα, Οχάιο
Λειτούργησε από το 1874 μέχρι το 1993 και φιλοξενούσε πολλούς βίαιους ασθενείς, ενώ είναι διαβόητο για...

εκατοντάδες λοβοτομές. Μετά το κλείσιμο, το νοσοκομείο ήταν επίκεντρο για πολλές ιστορίες φαντασμάτων. Το πιο διάσημο από αυτά αφορά την Μάργκαρετ, μία κωφάλαλη ασθενή που υποτίθεται ότι δραπέτευσε από το δωμάτιό της, κατά λάθος παγιδεύτηκε σε μία εγκαταλελειμμένη πτέρυγα, και τελικά πέθανε εκεί αφού κανείς δε μπορούσε να τη βρει. Το σώμα της σε αποσύνθεση βρέθηκε εβδομάδες αργότερα, και λέγεται ότι ο λεκές που είχε απομείνει στο δάπεδο του θαλάμου από το νεκρό σώμα της είναι ακόμα και σήμερα ορατός και αδύνατον να καθαριστεί.




Shanghai tunnel -Πόρτλαντ, Όρεγκον
Η παράκτια περιοχή του Πόρτλαντ θεωρούνταν ναυτιλιακό κέντρο και λιμάνι συνάντησης για τους ναυτικούς κατά τη διάρκεια του 1800. Αυτό οδήγησε τελικά στην υιοθέτηση της πρακτικής που είναι γνωστή ως shanghaiing, όπου απήγαγαν ανυποψίαστους άνδρες και γυναίκες από τα μπαρ ή τα ξενοδοχεία και τους έστελναν στην Ανατολή, για καταναγκαστική εργασία ή πορνεία. Το Πόρτλαντ ήταν διαβόητο αφού τις πρακτικές αυτές βοηθούσε μια σειρά από δαιδαλώδεις υπόγειες σήραγγες που λειτουργούν κάτω από τους δρόμους της πόλης και χρησιμοποιούνταν από τους Shanghaiiers ως ασφαλής τρόπος να μεταφέρουν τα θύματα στο λιμάνι χωρίς να τους δουν. Σήμερα, οι σήραγγες λέγεται ότι είναι στοιχειωμένες από τα φαντάσματα των ανθρώπων που απήχθησαν, απο τους οποίους, πολλοί δεν έφταναν τελικά ποτέ στην Ανατολή.



Κοιμητήριο Bachelor's Grove, Σικάγο, Ιλινόις
Ένα από τα μέρη στα οποία οι γκάνγκστερ πετούσαν τα πτώματα, το Grove Bachelor είναι ένα παλιό και σάπιο νεκροταφείο με αμέτρητες ιστορίες για φαντάσματα, πνεύματα, και σατανική λατρεία. Πολλές επιτύμβιες στήλες στο νεκροταφείο φαίνεται να κινούνται κατά βούληση, και πολλοί ισχυρίζονται ότι τα πνεύματα των νεκρών συχνά περπατούν ανάμεσα στους τάφους τις νύχτες. Το πιο γνωστό από αυτά είναι η "Λευκή Κυρά," το φάντασμα μιας νεαρής γυναίκας που πάντα εμφανίζεται με ένα λευκό φόρεμα, κρατώντας ένα μωρό στην αγκαλιά της, ενώ κανείς δεν ξέρει την ιστορία της.



Το λημέρι του Διαβόλου – Γκέτισμπουργκ Πενσιλβάνια
Τον Ιούλιο του 1863, στη μικρή πόλη της Πενσυλβανία έλαβε χώρα η μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση του Εμφυλίου Πολέμου, η οποία μέχρι σήμερα παραμένει το πιο αιματηρό γεγονός που έχει συμβεί ποτέ σε αμερικανικό έδαφος. Πάνω από 150.000 στρατιώτες συνολικά συγκρούστηκαν στην περιοχή, και όταν η μάχη τελείωσε, τουλάχιστον 50.000 από αυτούς κείτονταν νεκροί. Οι επισκέπτες που έρχονται να δουν το σημείο πολλές φορές πέφτουν πάνω σε κάτι που αρχικά νομίζουν ότι είναι «θεατρική αναπαράσταση» της μάχης, για να διαπιστώσουν αργότερα ωστόσο ότι τίποτα τέτοιο δεν είχε προγραμματιστεί και ότι οι σκιές μπροστά στους βράχους δεν ήταν ηθοποιοί, ενώ οι φωτογραφίες που τραβούν από την αναπαράσταση αυτή για κάποιο λόγο δεν εμφανίζονται...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....