2013/10/16

Ενα χρόνο μετά,έδωσαν στην δημοσιότητα το φοβερό βίντεο

Ένα χρόνο μετά την ελεύθερη πτώση ρεκόρ, που έκανε από ύψος 40.000 μέτρων ο αυστριακός Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, η Red Bull Stratos έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό video που δείχνει πώς βίωσε ο ίδιος ο άλτης το συγκλονιστικό άλμα. 
Είναι η πτώση έτσι όπως τη κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο σκάφανδρο του και από το πρώτο δευτερόλεπτο της πτώσης, το video καταγράφει όσα έβλεπε ο ίδιος ο άλτης. Η πρώτη σκηνή που κόβει την ανάσα είναι η απόσταση που τον χωρίζει από το έδαφος.

Από το ύψος των 40.000 μέτρων, η καμπυλότητα της Γης φαίνεται τόσο έντονα ώστε μοιάζει σαν ο Μπάουμγκάρτνερ να ορμά στην ατμόσφαιρα προερχόμενος από το διάστημα. Το video καταγράφει όμως και μια δραματική στιγμή που έζησε τόσο ο ίδιος ο άλτης όσο και εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούσαν το άλμα σε ζωντανή μετάδοση απο την τηλεόραση ή το internet.

Περίπου 25 δευτερόλεπτα μετά το άλμα στο κενό, ο ριψοκίνδυνος άλτης άρχισε να περιδινίζεται επικίνδυνα και  να χάνει τον έλεγχο. Η εικόνα της καμπύλης Γης που στριφογυρίζει μπροστά στα μάτια του αλλά και οι ενδείξεις με τους παλμούς της καρδιάς που απεικονίζονται στην κάμερα, αποτυπώνει ανάγλυφα τις δραματικές στιγμές που έζησε ο Μπάουμγκάρτνερ.

Το video συνοδεύεται από ενδείξεις υψομέτρου, ταχύτητας, βαρυτικής δύναμης και κάποιων βιομετρικών στοιχείων. Ο αυστριακός άλτης έπεσε προς τη Γη με ταχύτητα που ξεπέρασε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα εκείνη του ήχου και έφθασε τα 1357 χλμ/ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....