2013/10/16

Η επόμενη μέρα για την Εθνική Ελλάδος (Ποδόσφαιρο)

Η ελπίδα της Εθνικής Ελλάδας για απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κράτησε για 68', μέχρι το γκολ του επιθετικού της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Βεντάντ Ιμπίσεβιτς, ο οποίος χάρισε στη χώρα του μια σπουδαία νίκη (1-0 εκτός έδρας επί της Λιθουανίας) και συνάμα μια ιστορική πρόκριση. Το όνειρο όμως για παρουσία στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη δεν σβήνει για την Ελλάδα, που θα διεκδικήσει το πολυπόθητο εισιτήριο μέσω διπλών αγώνων μπαράζ στις 15 και 19 Νοεμβρίου. Κι αν μη τι άλλο, αυτή η διαδικασία «ταιριάζει» στους διεθνείς μας καθώς μέσω των πλέι οφ είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους και στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική, όταν είχαν αποκλείσει την Ουκρανία.
«Το έχουμε πετύχει στο παρελθόν, μπορούμε να το ξανακάνουμε» δήλωσε ο... αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι «δίκαια η Βοσνία προκρίθηκε απευθείας, όσο κι αν αυτό μας πληγώνει. Πέτυχε περισσότερα γκολ και νίκησε στο μεταξύ μας παιχνίδι», ενώ συμπλήρωσε πως «μας μένει το παράπονο ότι φτάσαμε τους 25 βαθμούς και δεν περάσαμε ως πρώτοι».
Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος σε μια στιγμή αυτοκριτικής τόνισε ότι «η ποιότητα του παιχνιδιού μας στη διάρκεια των προκριματικών δεν ήταν υψηλή, αλλά τουλάχιστον ήμασταν αποτελεσματικοί». Οσο για το αν θεωρεί εφικτή την πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντιάλ, απάντησε με... ελληνικό τρόπο, αν και Πορτογάλος: «Πιστεύω στο πάθος και την ελληνική ψυχή και νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας». Προηγουμένως, η Εθνική ποδοσφαίρου στο τελευταίο παιχνίδι για την προκριματική φάση των ομίλων έκανε το καθήκον της (νίκη 2-0 επί του Λίχτενσταϊν) αλλά η εμφάνισή της ήταν «μία από τα ίδια», χωρίς φαντασία και ενθουσιασμό, όπως στο ματς με τους Σλοβάκους. Παρ' όλα αυτά χειροκροτήθηκε από τους περίπου 15.000 πιστούς φιλάθλους που έσπευσαν στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο Σαλπιγγίδης στην 70ή συμμετοχή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άνοιξε το σκορ στο 7' με πλασέ έπειτα από μαγικό συνδυασμό του Σαμαρά με τον Χολέμπας, ενώ το τελικό σκορ «υπέγραψε» ο αειθαλής Καραγκούνης, ο οποίος στην 129η παρουσία του, σκοράρισε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 85', αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης και αποθεώθηκε.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Βύντρα, Χολέμπας, Κατσουράνης, Σιόβας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (85' Αθανασιάδης).
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Γιέλε, Ντέιβιντ Χάσλερ (90' Γιλντίζ), Μπούργκμαγιερ, Κάουφμαν, Ερι, Ματίας Κρίστεν (81' Ερνέ), Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν, Νίκολας Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίιζερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....