2013/04/03

Βρήκαν την πύλη του Άδη

Πρίν διαβάσετε να πω και εγώ ότι ο ''ποιητής'' λέει μπούρδες..Έχουν αναφερθεί πάρα πολλά διαφορετικά σημεία ως πύλες του Άδη...Εδώ παρα δίπλα μας στην Μάνη δείτε εδώ
Τώρα λένε ότι είναι στην Τουρκία! Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, Ιταλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Ιεράπολη της Φρυγίας στη νοτιοδυτική Τουρκία, την Πύλη που οι αρχαίοι θεωρούσαν ότι οδηγεί στον Αδη.
Πρόκειται για μία μικρή σπηλιά κοντά στο ναό του Απόλλωνα που για τους αρχαίους είχε ιδιαίτερη σημασία όπως εκτιμούν οι επιστήμονες.

Την ανακάλυψη ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Salento, Francesco D'Andria.

Στο σημείο βρέθηκαν...

απομεινάρια ναού, μία αρχαία... πισίνα και πολλά σκαλοπάτια.
Οπως αναφέρει ο καθηγητής: «Οι κοινοί θνητοί μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις ιερές τελετές από τα σκαλιά, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν κοντά στο άνοιγμα. Μόνο οι ιερείς λογικά θα μπορούσε να σταθούν μπροστά από την πύλη».
Η σπηλιά αποτελεί φυσικό φαινόμενο καθώς αναδύονται από μέσα αναθυμιάσεις και διοξείδιο του άνθρακα.

Εκεί κοντά βρέθηκε και μια επιγραφή αφιερωμένη στον άρχοντα του Κάτω Κόσμου, τον Αδη και την Περσεφόνη. Στην είσοδο της σπηλιάς βρέθηκαν πολλοί σκελετοί πουλιών που είχαν πεθάνει από τα αέρια. Οπως εικάζεται, οι αρχαίοι έστελναν τα πουλιά προς τη σπηλιά για να τα δουν να πέφτουν κάτω νεκρά και να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους ότι επρόκειτο για την Πύλη του Κάτω Κόσμου.

Ανοίγματα της γης που αποτελούν πηγές θερμών υδάτων και έκλυσης θανατηφόρων αερίων υπάρχουν σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

Το πλέον διάσημο είναι το Νταρβάζα στο Τουρκμενιστάν. Είναι ένας τεράστιος κρατήρας στην έρημο πάνω από μια σπηλιά φυσικού αερίου. Γεωλόγοι φοβήθηκαν ότι θα έβγαιναν στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια και αποφάσισαν να βάλουν φωτιά, η οποία καίει για δεκαετίες! Δείτε το μοναδικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....