2013/04/22

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Σήμερα, 22 Απριλίου, γιορτάζεται παγκοσμίως «Η Ημέρα της Γης», με στόχο την κινητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. και φυσικά η Google αφιέρωσε το σημερινό της doodle εκεί.

«Η Ηέρα της Γης» καθιερώθηκε το 1970 μετά από πρόταση που έκανε ο ακτιβιστής Τζον Μακ Κόννελ σε συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο το 1969.

Ο Μακ Κόνελ πρότεινε αρχικά την 21η Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο, ωστόσο τελικά η πρώτη «Ημέρα της Γης» γιορτάστηκε στις 22 Απριλίου. Από τότε καθιερώθηκε η συγκεκριμένη γιορτή, η οποία συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) σε περισσότερες από 175 χώρες.

Η 22α Απριλίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως διεθνής «Ημέρα της Γης μόλις το 2009. Στο πλαίσιο του εορτασμού διοργανώνονται σε πολλές χώρες καμπάνιες για την προστασία του πλανήτη μας. Επίσης ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες, αφιερωμένα στη συγκεκριμένη επέτειο.

Μάλιστα η Google τιμά σήμερα την «Ημέρα της Γης» με ένα ιδιαίτερο doodle που αναπαριστά ένα λιβάδι και δίνει τη δυνατότητα στο χρήση να παίξει με τις εποχές, τον καιρό και τις αλλαγές μέρας και νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....