2013/03/21

Pietro Mennea Dies - Έφυγε απο την ζωή ο Πιέτρο Μενέα

Πέθανε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο της Ρώμης σε ηλικία 60 ετών ο Πιέτρο Μενέα, ο περίφημος Ιταλός πρώην σπρίντερ και για πολλά χρόνια κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 200 μέτρα.
Ο γεννημένος στην Μπαρλέτα στις 28 Ιουνίου 1952 Μενέα έδωσε για μεγάλο διάστημα μάχη με την ανίατη ασθένεια από την οποία έπασχε, τελικά όμως έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ των 19"72 που σημείωσε στα 200 μέτρα το 1979, παρέμεινε ακατάρριπτο έως το 1996. Σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές του ιταλικού αθλητισμού, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 1979 ο Μενέα βελτίωσε κατά 11/100 την επίδοση που έως τότε κατείχε ο Αμερικανός Σμιθ, στην Πανεπιστημιάδα που είχε φιλοξενηθεί στην πόλη του Μεξικού. Ένα ιστορικό ρεκόρ που στάθηκε μέχρι την εμφάνιση του Μάικλ Τζόνσον στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Γνωστός για την τελειομανία του, τη λατρεία στη δουλειά του και την προσοχή στη λεπτομέρεια, το επόμενο έτος χάρισε στην Ιταλία το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες της Μόσχας 91980).

«Πάντοτε έκανα προπόνηση 5-6 ώρες την ημέρα, για 350 ημέρες το χρόνο εδώ και πολλά χρόνια. Ποτέ δεν έχω χάσει μια σημαντική διοργάνωση», είχε δηλώσει κάποτε, αποκαλύπτοντας το μυστικό των επιτυχιών του.

Μετά την αγωνιστική καριέρα του και την απόκτηση του πτυχίου καθηγητή της σωματικής αγωγής, ο Μενέα πήρε επίσης πτυχίο στη Νομική και τις Πολιτικές Επιστήμες, φτάνοντας έως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την παράταξη «Forza Ιταλία».

«Η αγωνιστική καριέρα δεν σημαίνει τα πάντα», είχε δηλώσει αργότερα. «Αυτό θα πρέπει να κάνουμε να το καταλάβουν οι νέοι: όταν τελειώσει ο αθλητισμός, ξεκινά μια άλλη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....