2013/03/10

ΑΓΝΩΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ Nullarbor Plain ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ένα μυστηριώδης και συναρπαστικό άγνωστο βιολογικό υλικό βρέθηκε από δύτες στο σπήλαιο που είναι γνωστό ως Weebubbie, στην περιοχή του Nullarbor Plain στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, η εξωγήινη λάσπη αποτελείται από μικροβιακές αποικίες που έχουν προσαρμοστεί να ζουν σε ατελείωτα συστήματα των υποθαλάσσιων σπηλαίων, ενώ ευημερούν σε απόλυτο σκοτάδι. Η ανακάλυψη εξέπληξε τους ερευνητές που ποτέ δεν αναμέναν να... βρεθεί ζωή σε μια σπηλιά τόσο βαθιά.
Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Μικροβιακής Οικολογίας, που περιγράφει αυτόν το ασυνήθιστο συνδυασμό των μικροβίων που ζουν σε ένα περιβάλλον τόσο ακραίο.
Προηγούμενοι αναλητές μας λένε για την ύπαρξη μίας ασυνήθιστης χημικής ουσίας στο εσωτερικό του σπηλαίου, αλλά και ότι δεν είχαν ιδέα για το πώς τα μικρόβια θα μπορούσαν να ζήσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λέει ο καθηγητής Ian Paulsen, συγγραφέας της μελέτης.
Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, το μικροβιακό οικοσύστημα λειτουργεί ως "εξωγήινο" και η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε μια σειρά νέας τεχνολογίας, όπως μια νέα τεχνική για αλληλουχία του DNA και μικροσκοπική ηλεκτρονική σάρωση στη σπηλιά όπου βρίσκεται το περίεργο αυτό άγνωστο βιολογικό υλικό.
Οι περιβαλλοντικές σαρώσεις αποκάλυψαν ότι η κυρίαρχη ομάδα των παρόντων μικροοργανισμών στην αποικία είναι η Thaumarchaeota, ένας οργανισμός που μπορεί να αναπτυχθεί στο απόλυτο σκοτάδι και εντελώς ανεξάρτητα από τη φωτοσύνθεση, παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στην Ανταρκτική.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η προέλευση του Thaumarchaeota μπορεί να είναι θαλάσσιας προέλευσης, που ευνοείται από τις πολλές πλημμύρες που συμβαίνουν περιοδικά στις σπηλιές του Nullarbor Plain, και επισημαίνει ακόμη ότι η ανάλυση δείχνει ότι οι οργανισμοί που ζουν στο σπήλαιο είναι σε θέση να επιβιώσουν λόγω της οξείδωσης της αμμωνίας που υπάρχει σήμερα στο θαλασσινό νερό.
Αυτό θα μπορούσε να δώσει νέα ελπίδα για την εξωγήινη ζωή, δεδομένου ότι ακόμη και στα πιο ακραία περιβάλλοντα, όπως οι ωκεανοί της Ευρώπης, το φεγγάρι του Δία, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αποικίες μικρο-οργανικές-σαν λάσπη, εκεί όπου το φως του Ήλιου έρχεται πολύ ασθενέστερο από ότι στη Γη [Η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό μέρος για να φιλοξενήσει ζωή].
Η μελέτη δείχνει ότι η ζωή στις πιο σκοτεινές γωνιές του πλανήτη συμβαίνει στις πιο παράξενες μορφές, και πολλές ακόμη είναι άγνωστες λέει ο Paulsen.

http://www.apocalypsejohn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

| More
Subscribe

...

Related Posts with Thumbnails

.....